SRBI IZBEGAVAJU OVU VODU JER JE SKUPA, A NISU SVESNI DA ONA JAČA IMUNITET ZIMI: Nije normalno za šta je sve DOBRA!
Foto: Printscreen / Youtube / Cam25Zoo

probajte

SRBI IZBEGAVAJU OVU VODU JER JE SKUPA, A NISU SVESNI DA ONA JAČA IMUNITET ZIMI: Nije normalno za šta je sve DOBRA!

Nemate priliku da spakujete svoje kofere i odete na neko tropsko ostrvo i regenerišete dušu i telo? Ništa ne brinite, mi smo rešili da donesemo mirise i ukuse rajskih ostrva pravo u vaše domove!

Objavljeno:

Osvežavajući i slatkasti ukus kokosa nije nepoznanica u domaćinstvima na ovim prostorima. Različiti rolati sa kokosom, preukusni čupavci i razni drugi recepti sa ovom voćkom daju utisak kao da svaki drugi poljoprivrednik gaji kokos u svojoj bašti.

Ovaj tekst nije još jedan recept, niti predlog kako da koristite kokosovo ulje u kuhinji ili kupatilu. Naš cilj nije da vam otkrijemo toplu vodu, nego potpuno drugu vodu – kokosovu.

Tanjir boranije ili čaša kokosove vode?

Za razliku od kokosovog ulja, koje se pravi od zrelog ploda kokosa, kokosovu vodu dobijamo iz još zelenog orašastog ploda, što osigurava manje masti.

Kokosova voda jača vaš imunitet. Tako da, koliko god ispijanje ovog napitka vezivali za letnje vreme i sunce, zapravo ga je jako dobro piti i zimi.

Veliki broj vlakana, koja rade u službi vašeg varenja, kojih ima u boraniji, grašku i drugim mahunarkama, nalaze se i u sastavu kokosove vode. Njenim redovnim konzumiranjem možete regulisati problem „lenjih creva”.

Bol, Stomak, Bol u stomaku
foto: Profimedia

Kokosovom vodom možete očistiti svoje telo od toksina, posebno ako je konzumirate ujutru.

U slučaju da vaše glavobolje imaju veze sa hipertenzijom ili dehidratacijom organizma, kokosova voda stiže u pomoć. Nije svima poznato da glavobolju može izazvati manjak tečnosti koju unosimo svakodnevno, ali ako često zaboravljate da pijete dovoljno vode, kokosova voda može da vam zameni više čaša obične, koju bi trebalo dnevno da unesete.

Kokos
foto: Profimedia

Podmlađivanje i mršavljenje u jednoj čaši

Nećemo reći da je kokosova voda eliksir mladosti, jer zvuči bajkovito, ali nećemo reći ni da nije. Enzimi kojima je bogata utiču na elastičnost i sjaj vaše kože, a upravo je koža zaslužna za naš mladolik izgled.

Ipak, mi ne sudimo o knjizi po koricama, pa ćemo vam reći da pored toga što podmlađuje vašu kožu, kokosova voda regeneriše i podmlađuje vaše unutrašnje organe.

Kokos
foto: Printscreen/Youtube

Uticaj koji ima na unutrašnje organe pokazuje se upravo na spoljašnjosti vaše kože, pa će tako konzumiranje kokosove vode uticati na smanjenje lučenja sebuma, koji je zadužen za stvaranje bubuljica. Dakle, kokosova voda čisti vaše lice.

Antioksidanti kojima je bogata ova voda uticaće na regulaciju vaše telesne mase. Takođe, redovno konzumiranje kokosove vode smanjiće vam apetit. Kokosova voda je upravo onaj dodatak vašoj zdravoj ishrani koji vam je nedostajao.

Kokos
foto: Profimedia

Između čašice šljive i čašice kokosa

Pored svega na šta utiče kokosova voda, još jedna zanimljivost je da leči i mamurluk. Sledeći put kad se nekom omakne čašica više, vi mu slobodno predložite da popije čarobni napitak koji ste smućkali. Verujemo da će poverovati!

Kako to da kokosova voda pomaže i kod mamurluka? S obzirom na to da sadrži enzime koji rade u službi vaše energije, kokosova voda vraća balans vašem organizmu. Tako da, bilo da ste previše popili i đuskali, ili previše sedeli, kokosova voda će vas razmrdati!

Gde nabaviti ovaj eliksir?

Kokosovu vodu možete kupiti u skoro svakoj prodavnici zdrave hrane, marketima za negu, bio shopovima, a može se naći i u bolje opremljenim supermarketima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.