DECA IZ ČAJETINE UDAHNULA ZLATIBORU NOVI ŽIVOT: Pokupili smeće i granje pa se bacili na ovo!
Gondola na Zlatiboru, Foto: RINA

SVAKA ČAST

DECA IZ ČAJETINE UDAHNULA ZLATIBORU NOVI ŽIVOT: Pokupili smeće i granje pa se bacili na ovo!

Ovaj dan obeležava se sa ciljem jačanja svesti o značaju planina, kao i isticanja mogućnosti i ograničenja ka njihovom očuvanju

Objavljeno:

Pod sloganom “Udruženo za čistije planine”, zlatiborska „Gold Gondola” obeležila je Svetski dan čistih planina akcijom prikupljanja otpada na delu trase gondole koju su podržala javna preduzeća i ustanove. Učesnici su na Torniku sakupljali otpad, na međustanici je rasklonjeno granje, a deca iz ekološke sekcije OŠ “Dimitrije Tucović” i KK “Rujno” su posadila tuje, lukovice i ukrasno bilje.

- Sa željom da simbolično pokažemo koliko vodimo računa o prirodi i da okolina koju nudimo turistima bude čista, obeležili smo ovaj dan. Svi mi, koji smo učestvovali u ovoj akciji čišćenja, predstavili smo javnosti kakva nam je svest o zaštiti životne sredine. Mi to ne radimo samo danas, već o tome svakodnevno vodimo računa sa željom da te navike prenesemo i na posetioce Zlatibora, naročito sada kada je počela primarna selekcija otpada u Opštini Čajetina - rekla je direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić.

1 / 4 Foto: RINA

U akciji organizovanog čišćenja, pored dece, učestvovali su prijatelji i saradnici Gold gondole: TRK „Zlatibor”, TO „Zlatibor”, KC „Čajetina”, EKO Agrar, KJP „Zlatibor”, JKP „Vodovod Zlatibor”, Biblioteka „Ljubiša R. Đenić” i Opština Čajetina.

Ovaj dan obeležava se sa ciljem jačanja svesti o značaju planina, kao i isticanja mogućnosti i ograničenja ka njihovom očuvanju. U skladu sa tim, širom sveta se održavaju razne ekološke akcije čišćenja, posete prirodi, planinarenja, istraživanja, šetnje i slično. Svetski dan čistih planina nas podseća koliko je važno da brinemo o prirodi i njenim raznolikostima.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.