ŠIRI SE NAJVEĆA TURISTIČKA ATRAKCIJA U SRBIJI! Dobija krak dugačak 4,5 kilometara! (FOTO)
Gold gondola, Foto: RINA

TURIZAM U SRBIJI

ŠIRI SE NAJVEĆA TURISTIČKA ATRAKCIJA U SRBIJI! Dobija krak dugačak 4,5 kilometara! (FOTO)

Usled povećanja broja kabina, na zlatiborskoj Gold Gondoli očekuje se smanjenje gužvi

Objavljeno:

Iako sama po sebi atraktivna i jedinstvena u regionu, Gold Gondola na Zlatiboru, i u narednom periodu nastaviće da pomera sve granice. Nakon što je ugrađeno još dvadeset kabina, planirano je i dodatno priširenje i to u vidu kraka prema Čigoti.

"To je trasa dugačka 4,5 kilometra i prostire se od Ribničokg jezera gde je međustanica do Čigote. Geometri već proveravaju teren, nadamo se da će studija izvodljivosti potvrditi ovu ideju", izjavila je za medije Bojana Božanić direktor JP "Gold Gondola".

1 / 4 Foto: RINA

Ona dodaje da će učestvovati na projektima koji se tiču izgradnje žičara u drugim opštinama, jedna od onih koja će se prva raditi jeste ka Pribojskoj banji.

"Naše iskustvo i rezultati u praksi svakako će pomoći u tom projektu. Žičare jesu budućnost srpskog turizma, jer čitava Zapadna Srbija ima veliki broj mesta koja se na pravi način mogu videti iz vazduha", ističe Božanić.

Usled povećanja broja kabina, na zlatiborskoj Gold Gondoli očekuje se smanjenje gužvi, što će biti vidno u jeku letnje sezone.

"Gold Gondola je i više nego opravdala sva očekivanja. Doprinela je izmeštanju turista van samog centra planine, što dodatno pospešuje razvoj čitave destinacije", zaključila je direktorka JP Gold Gondola.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.