KINESKI BELI LUK U SRBIJI PUN TOKSIČNIH HEMIKALIJA? Vaterpolistkinja UPOZORILA: Evo kako da ga PREPOZNATE! (FOTO)
Nastasija Nedimović, Foto: Instagram

KINESKI BELI LUK U SRBIJI

KINESKI BELI LUK U SRBIJI PUN TOKSIČNIH HEMIKALIJA? Vaterpolistkinja UPOZORILA: Evo kako da ga PREPOZNATE! (FOTO)

Ona je upozorila svoje pratioce i kako da prepoznaju uveženi beli luk

Objavljeno: 14:58h

Bivša vaterpolistkinja Nastasija Nedimović nakon što pobedila rak za koji je saznala nekoliko sati nakon porođaja posvetila se zdravom životu i ishrani. Ona redovno svoje pratioce na Instagramu savetuje kako da se hrane zdravo da bi održali svoje telo vitalnim. Ovoga puta, Nastasija je šokirala pratioce jer je iznela šokantne tvrdnje o belom luku koji se u Srbiju uvozi iz Kine.

Nastasija je objavila i knjigu svojih recepata pod nazivom "Imunomanija", a sada upozorava da nikako prilikom spemanja hrane po njenoj ili bilo kojoj drugoj recepturi, ne bismo smeli da koristimo beli luk koji se uvozi iz Kine. Video u kom upozorava na negativne posledice, postao je viralan na društvenim mrežama:

- Ovo zaista nije beli luk, ovo je Kineski "beli luk". Uveženi beli luk iz Kine se uzgaja u kanalizacionim vodama, a te kanalizacione vode se koriste kao jefitno đubrivo. Zatim se prska hemikalijama, da bi se sprečilo klijanje.Potom se izbeljuje hlorom, a nakon toga po zakonu se fumigira metil bromidom. Visoke doze metal bromida mogu oštetiti respirativni i centralni nervni sistem i on je opasniji od hlora čak 60 puta. Kroz mnoga ispitivanja ovaj kineski beli luk je bio pozitivan na toksične hemikalije, na patogene, na teške metale kao što su olovo, arsen, melamin, metil bromid, ešerhija koli - navodi Nastasija na svom Instagramu.

Nastasja Nedimović
foto: Instagram

Ona je upozorila svoje pratioce i kako da prepoznaju uveženi beli luk:

- Uveženi belik luk ćete prepoznati po nedostatku korena. Uveženi ima nedostatak mrlja od zemljišta, ima neprirodnu belu boju, ne klija jer je tretiran teškim hemikalijama, dok naš beli luk posle određenog vreme u frižideru isklija i vide se mali zeleni izdanci - tvrdi Nastasija.

Pored svega navedenog, Nedimovićeva tvrdi da je i ukus Kineskog belog luka drugačiji:

- Kineski beli luk ima metalniji ukus i gorčiji, a naš Balkanski beli luk je preukusan.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.