PRVA IZJAVA KOORDINATORA EVROPRAJDA ZA ESPRESO! "Ostao je gorak ukus u ustima" (VIDEO)
Goran Miletić, Foto: Espreso

POČINJE PRAJD

PRVA IZJAVA KOORDINATORA EVROPRAJDA ZA ESPRESO! "Ostao je gorak ukus u ustima" (VIDEO)

Koordinator Evroprajda za Espreso je rekao da su mu povodom cele situacije osećanja pomešana

Objavljeno: 16:04h

Organizatori "Evroprajda 2022 " za danas u 17.30 sati zakazali su protestnu šetnju od Ustavnog suda do stadiona Tašmajdan, nakon što je policija zabranila šetnju u okviru manifestacije koja je bila planirana drugom rutom.

Koordinator Evroprajda Goran Miletić za Espreso je rekao da su mu povodom cele situacije osećanja pomešana i da su ostala samo dva događaja od celog Evroprajda koji su priželjkivali, koncert i ova šetnja.

"Osećam se čudno, budući da nije onako kako smo planirali, ne liči na Evroprajd koji očekujemo, očekivali smo festival slobode, iako će to biti šareno ove godine, ostaje gorak ukus zabrane Upravnog suda i izjave Vlasti. Imam pomešana osećanja, mi smo pružili najbolje, ali neke stvari ne zavise od nas Vlada Srbije i ova kiša", rekao je koordinator za Espreso u centru Beograda, gde je veliki broj policije na ulicama.

Osim toga, Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom upozorava sve da neće tolerisati nikakvo nasilje na ulicama Beograda i da će striktno sprovoditi zakon i odluke nadležnih organa i sudova, navodi se u saopštenju.

"Kao što je saopšteno od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i potvrđeno od strane Upravnog suda, neće biti nikakve nedozvoljene šetnje, baš kao što neće biti dopušteno ugrožavanje lične i imovinske bezbednosti bilo koga. Prema svakom ko bude kršio javni red i mir, biće primenjena sva zakonom dozvoljena sredstva", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Privedeno dvoje demonstranata

Policija je oko 13 sati potisnula manju grupu građana koji nose verska obeležja i protive se održavanju Evroprajda od Glavne pošte niz Takovsku ulicu do zgrade RTS-a. Dvoje demonstranata je privedeno.

1 / 4 Foto: Espreso

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.