UGINULO OKO 400 KILOGRAMA RIBE KOD ZRENJANINA! Razlog je jako TUŽAN
Pomor ribe, Foto: Printscreen/Youtube

užas

UGINULO OKO 400 KILOGRAMA RIBE KOD ZRENJANINA! Razlog je jako TUŽAN

Istaknuto je da je ribočuvarska služba te ustanove u koordinaciji i komunikaciji sa nadležnim inspekcijama na licu mesta i da se radi na sanaciji pomora

Objavljeno:

Javna ustanova Rezervati prirode Zrenjanin saopštila je da je vanredni izveštaj sa Ribarskog područja "Ritovi donjeg Potisja", lokalitet Aradački Ajlaš, posebnog staništa riba, pokazao da je došlo do pomora ribe, te da je do sada utvrđeno uginuće oko 400 kilograma ribe.

Kako je precizirano iz javne ustanove Rezervati prirode Zrenjanin, vremenske nepogode, odnosno intenzivne padavine posle dugog perioda suše, dovele su do promene pritiska, oslobađanja gasova i „prevrtanja“ vode, a posebno osetljive vrste su zbog nedostatka kiseonika uginule u osetnom broju.

Ribe
foto: Evropska zelena partija

Istaknuto je da je ribočuvarska služba te ustanove u koordinaciji i komunikaciji sa nadležnim inspekcijama na licu mesta i da se radi na sanaciji pomora.

Do sada je identifikovano oko 400 kilograma ribe i to uglavnom tolstolobika, srebrnog karaša (babuška), amura i ponekog šarana.

Ribočuvarska služba Rezervata prirode Zrenjanin nastaviće da prati situaciju i da o tome blagovremeno obaveštava nadležne organe.

ribe
foto: Printscreen/Liveleak.com

Aradački Ajlaš je stari tok Tise koji se nalazi u njenom levom priobalju i gotovo u potpupnosti obrasla je barskom vegetacijom, ima karakter bare i predstavlja stanište raznovrsnom biljnom i životinjskom svetu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.