DA LI JE OVO NAJSTRAŠNIJE STVORENJE NA ZEMLJI? Gledajte samo na šta LIČI, nikada niste videli nešto OVAKVO! (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Youtube/DeepseaOddities

HOROR

DA LI JE OVO NAJSTRAŠNIJE STVORENJE NA ZEMLJI? Gledajte samo na šta LIČI, nikada niste videli nešto OVAKVO! (VIDEO)

Čudna riba pronađena je u jezeru Taihu u Jikingu, u istočnoj kineskoj provinciji Đangsu

Objavljeno: 14:45h

Retka jegulja opisana kao „najstrašnije stvorenje na zemlji“ primećena je kako vreba u jezeru u Kini.

Ljubičastu jegulju, poznatu po svojoj sličnosti sa zastrašujućim stvorenjem „Chestburster“ iz filmova o vanzemaljcima, zbog svojih crnih očiju, zuba koji grizu i ljutitog izraza lica, nedavno je primetio kineski ribar i uhvatila ga kamera.

Ali, srećom, za razliku od svog kinematografskog kolege, ljubičasta jegulja naraste samo do oko 30 cm umesto 6 stopa i ima tendenciju da se hrani malim ribama i rakovima, a ne nesrećnim ljudima i nesvesnim svemirskim marincima.

Čudna riba pronađena je u jezeru Taihu u Jikingu, u istočnoj kineskoj provinciji Đangsu.

Obično primećena u priobalnim vodama i rekama, neobično je pronaći vrstu tako daleko od svog prirodnog staništa.

Ljubičasta jegulja je amfidrozna, što znači da redovno migrira između morskog i slatkovodnog okruženja i može dugo da preživi van vode uzimajući vazduh u svoje bronhijalne komore i plivajući u blatu.

Stručnjak za identifikaciju riba Morgan Grant objasnio je da stvorenje pripada grupi zvanoj Eelgobies ili Vormgobies.

„Ove ribe se nalaze u svežim i bočatim estuarijima i obalnim morskim vodama u zapadnom Pacifiku i Indijskom okeanu, a postoji i veliki broj vrsta prisutnih u Australiji“, napisao je Grant.

„Imaju slabo razvijene oči, često prekrivene kožom, jer žive u mutnoj vodi i oslanjaju se na dodir, a ne na vid da bi uhvatili plen.

„Zato i oni imaju tako svirepe zube, jer kad nađu ručak, neće da ga puste!"

Ali dok su viđenja jegulje izuzetno retka, još jednu je nedavno primetio australijski pecaroš Tee Hockin koji je izvukao jednu iz vode i zadivio se njenom bizarnom i zastrašujućem izgledu.

Govoreći za ABC Nevs, Hockin je rekao: „Iskreno, prva stvar na koju sam pomislio je film o vanzemaljcima sa Sigournei Veaver i ta stvar koja izlazi iz stomaka ljudi, to je upravo ono što sam i ja mislio, i tako to opisuju kada ga pogledate gore na internetu."

„Kao ljubičasto-braon, imao je zaista čudnu glavu, ali telo je bilo kao jegulja i nije se čak ni pomeralo ni migoljilo; bilo je kao zapanjeno, kao prikriveni režim.“

Hockin je rekao kada je u početku uhvatio ribu – koja je bila dugačka samo oko 15 centimetara – mislili su da je to zamka i morali su da zaustave čamac da bi je uhvatili.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/DeepseaOddities

„Ima ovaj mali usisni čep ispod creva, kao da se zaglavio, bio je pravilno zaglavljen na dnu, tako da smo morali da zaustavimo čamac i da se vratimo unazad da bismo ga uzeli“, rekla je ona.

Da bi je skinuli sa mamca i pustili nazad u vodu, morali su da hvataju ribu pomoću klešta.

"To je bio jedini način da se skine sa sebe... nisi mogao da se otreseš, nisi mogao ništa, bio je pravi kao, samo nazubljen", rekla je.

"Verovatno bi se u*srao u pantalone da su veće."

(Espreso/Unilad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.