LIDIJA JE BILA I U OL INKLUZIVU I U PARADAJZ TURIZMU: Kaže da zna šta se više isplati (FOTO)
Paradajz turizam, Foto: Printscreen

LETOVANJE U GRČKOJ

LIDIJA JE BILA I U OL INKLUZIVU I U PARADAJZ TURIZMU: Kaže da zna šta se više isplati (FOTO)

Kroz svoj lični primer i objasnila da bilo koji način putovanja da odaberete, na more isključivo idete zbog samog mora i onoga što nam priroda daruje

Objavljeno:

Putovanje sa porodicom na godišnji odmor, jedna je od najdražih uspomena kojima se uvek rado vraćamo kroz život. Ništa nam nije bilo teško, breskve su imale drugačiji ukus, lubenice su bile slađe, a onaj komad hleba namazan paštetom ili šunka iz konzerve, imale su ukus bolji nego bilo koje jelo koje smo u zrelim danima probali u restoranima.

Jedno takvo prisećanje, prožeto uspomenama sa putovanja i kao "paradajz turista" i kao neko ko posećuje rizorte, sa članovima grupe "Live from Greece", podelila je jedna Lidija, koja je kroz svoj lični primer i objasnila da bilo koji način putovanja da odaberete, na more isključivo idete zbog samog mora i onoga što nam priroda daruje.

1 / 3 Foto: Profimedia

Njenu objavu prenosimo u celosti:

Hrana u sopstvenoj režiji vs polupansion/all inclusive

Mišljenja sam i jedno i drugo, upravo kako okolnosti nalažu. Dok sam letovala sa roditeljima, to su uglavnom bile destinacije po bivšoj SFRJ, nakon toga Bugarska, i retko Grčka. Išli smo sopstvenim vozilom i nosili smo de-lux hranu od kuće - mnogo lepše i ukusnije nego što smo jeli kod kuće. Razumljivo, putujemo autom, nosimo šta nam se dopada, idemo na more zbog mora.

Kad je dete poraslo, a nije se potpuno finansijski osamostalilo, otišlo prvi put na more bez roditelja - napravilo je katastrofalnu grešku jer nije ponelo ono što mu se dopada za jelo, a u restoranima nije imalo naviku a niti džeparac da jede. Svake noći pred spavanje su se tom detetu ukazivale one čajne kobasice, tvrdi i slani kačkavalj u crvenom omotu, šunka u trouglastoj konzervi, sirevi..... Ali nije poklekla da sedne u neki restoran. Eventualno se čašćavala smokvama - jer su pune oksidanata i prostih šecera i sladoledom na točenje - jer osvežava i diže iz mrtvih - autorka ima nizak pritisak.

Onda su usledila putovanja i putovanja. Ništa nabudženo i fensi, ali, možda za balkanske pojmove izgleda tako.

Odeš ovamo, odeš onamo, negde autom, negde busom, negde vozom, negde avionom, a neretko kombinacija svega pomenutog. Tada ne možeš, jer prosto nemaš uslova, da nosiš onu preukusnu čajnu i original kačkavalj, niti da kupuješ na pijaci od lokalaca - ukoliko si otišao na odmor u resort a ne u backpacker-sku avanturu.

Iako glasam za tzv. morsku hranu koju su moji roditelji nosili od kuće na more, nisam ni imuna na fantastičan turski kravlji beli sir, paradajz, masline i neoljušten krastavac koji nam serviraju u hotelu na bazi polupansiona u turskim odmaralištima.

Ono, na šta želim da skrenem pažnju je to da ljudi treba da sagledaju okolnosti. Jer, eto.... ja nekad nosim hranu i putujem sopstvenim vozilom, a nekad letim avionom i idem u resort sa kompletnom ponudom. Jer na more se ide zbog mora, vode, plaže, jutarnjih šetnji obalom, udisanja joda i inhalacije.", napisala je ona.

Grčka
foto: FACEBOOK, LIVE FROM GREECE / SCREENSHOT

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.