"PREDLAGALI SU DA SE UBIJU 2, 3 PLODA!" Roditelji četvorki otkrili KROZ ŠTA SU PROŠLI, bio je haos! (FOTO)
Gaćeše, Foto: TV Prva prinscreen

PORODICA GAĆEŠA

"PREDLAGALI SU DA SE UBIJU 2, 3 PLODA!" Roditelji četvorki otkrili KROZ ŠTA SU PROŠLI, bio je haos! (FOTO)

Četvorke su rođene prevremeno, u 28. nedelji, zbog čega su 3 meseca provele u inkubatoru na Institutu za neonatologiju

Objavljeno:

Iris, Inda, Irina i Ina su trenutno najpopularnije bebe u Srbije, a život njihovih roditelja Marije i Đorđa Gaćeše, potpuno se promenio otkako je porodica postala bogatija za još četiri člana.

Marija i Đorđe Gaćeša, roditelji petoro dece, četvorki koje su dobili pre nepuna četiri meseca i dvoipogodišnje devojčice gostovali su ovog jutra na Prva TV i tom prilikom ispričali kako izgleda jedan njihov dan, kako se finansijski bore zbog proširenja porodice, ali i kako su reagovali na brojne, može se reći i ružne komentare u javnosti zbog toga što su odlučili da se četvorke rode.

"Život nam se sveo na rad po smenama, na nogama smo 20 sati dnevno, spavamo dva sata dnevno, u prolazu jedno drugo pitamo 'Kako si?' Prvi dan je bio haotičan, ćerka je od starta znala da mama nosi četiri bebe, pripremali smo je nonstop. Ona je dete od 2,5 godine, tek pre nekoliko dana shvatila da su to četiri bebe, da nisu igračke, da to nije neka fikcija. Ona nije znala koju prvo da poljubi, kojoj da priđe, prvih dana je bio haos", ispričala je Marija u Jutarnjem programu i dodala:

"Hranimo ih osam puta dnevno, imamo i vežbe koje moramo da radimo sa njima, tu je i presvlačenje, stariju ćerku smo uključili u sve i ona je to dobro prihvatila. Izgubili smo malo ritam sa njom, ali sve će doći na svoje, kada bebe malo ojačaju", zaključila je ponosna mama.

1 / 6 Foto: Printscreen/RTS

Četvorke su rođene prevremeno, u 28. nedelji, zbog čega su 3 meseca provele u inkubatoru na Institutu za neonatologiju. Tri su imale po kilogram, a jedna 730 grama, Marija navodi da im je taj period bio izuzetno težak, jer ih nisu viđali svakodnevno, već su posete bile dozvoljene dva puta sedmično, ali im je ona uprkos tome svako jutro nosila mleko.

Budući da se u javnosti potegla određena rasprava, nakon što je ovaj bračni par zatražio pomoć od države za osnovne potrebe, kao što su dohrana i pelene, na koje odlazi najviše novca, Marija je ispričala da su dobili veliku podršku, kao i da su se mnogi ljudi javili da im pomognu:

"Obratili smo se državi za pomoć, ja sam saznala da smo mi peta porodica četvorki, nadam se da će se svima pomoći. Obratili smo se za pelene i dohranu, 90.000 je cifra koja raste, jer bebe rastu, jedu više, troše vrše pelena. Moja plata od 28.000, roditeljski dodatak od 64.000, njegova plata od 50.000 nije dovoljna za izdržavanje petoro dece. Potrebna nam je pomoć da ovaj prvi period da preguramo, treba i drugim porodicama pomoći, apelujem na ljude koji su hteli da nama pomognu, da preusmere novac na druge kojima je potrebno, jer smo se mi već snašli", rekla je Marija.

"Uvek će biti ružnih komentara, takva je realnost, ne znam dal ljudima smeta što smo imali hrabrosti da te četvorke donesemo na svet. Supruga je sa tih pregleda dolazila uplakana, bilo je tu predloga da se ubiju dva tri ploda, govorili su joj 'znate li koji je to rizik'. U redu, sve je rizik i kad izađeš na ulicu rizikuješ, ali prekidanje novog života mislim da ne zaslužuje neku raspravu", zaključio je otac petoro dece, Đorđe.

(Espreso / TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.