SVI OVO RADIMO, A VEOMA JE OPASNO: Punjenje mobilnog preko noći može biti KOBNO!
Telefon, Foto: Profimedia

OPREZNO

SVI OVO RADIMO, A VEOMA JE OPASNO: Punjenje mobilnog preko noći može biti KOBNO!

Ovo je jedna od najgorih stvari koje možete da uradite kad je punjenje baterije u pitanju

Objavljeno: 09:16h

Spremili ste se za spavanje i poslednje što radite je ostavljanje telefona na punjaču, i to po mogućstvu negde što bliže vama, tako da može da vam stoji pored jastuka.

Ako se prepoznajete u ovoj sceni, pažljivo pročitajte ono što imamo da vam kažemo. Ovo je jedna od najgorih stvari koje možete da uradite kad je punjenje baterije u pitanju! Ne samo da na taj način uništavate vek trajanja baterije, već bukvalno dovodite u pitanje svoju bezbednost, pa čak i život.

O čemu se radi objasnio je stručnjak za tehniku.

1 / 4 Foto: Profimedia

– Skoro svi to radimo, a nismo ni svesni da na ovaj način lako možemo da izazovemo požar. Zato nipošto telefon ne smete da ostavljate na nekoj ili u blizini stvari koja je lako zapaljiva, kao što je na primer, čaršav ili, još gore, ispod jastuka“, upozorava Dominik.

Primetili ste i sami koliko se baterija zagreva dok je punite, a situaciju može dodatno da pogorša činjenica da mnogi od nas ne koriste originalne punjače, čime se opasnost duplira. Ipak, postoji način da se umanje bezbednosni rizici.

Baterija
foto: Liveleak printscreen

„Dobro rešenje je, ako već rešite da telefon ostavite tako, da ga bar stavite na keramičku tacnu, što dalje od zapaljivih materijala, jer se ona sigurno neće zapaliti, a šanse za požar su takođe smanjene. Ipak, smatram da se rizik jednostavno ne isplati“, poručio je on.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.