ZAŠTO BRAKOVI DANAS SVE KRAĆE TRAJU? Devojka postavila ovo pitanje na mrežama, A POTOM JE NASTAO RAT!
Razvod braka, Foto: Profimedia, Printscreen

diskusija

ZAŠTO BRAKOVI DANAS SVE KRAĆE TRAJU? Devojka postavila ovo pitanje na mrežama, A POTOM JE NASTAO RAT!

Brakove ne čuva „moralni“ pritisak države, crkve, familije i javnog mnjenja, čuva ih samo emocionalna povezanost para, odluka da se posvete jedno drugom i rade na svom odnosu

Objavljeno:

Nijedan prekid nije lak, niko ne želi tek tako da odustane od onog u šta je ulagao dosta vremena, energije, ali i najbitnije – ljubavi.

Ali vremena su sve teža i teža, i nije lako suočiti se sam sa sobom, a tek sa partnerom. Tako se nižu i nižu razlozi pucanja brakova koji je u poslednje vreme sve više.

Danas, brakove ne čuva „moralni“ pritisak države, crkve, familije i javnog mnjenja, čuva ih samo emocionalna povezanost para, odluka da se posvete jedno drugom i rade na svom odnosu.

Jednu devojku interesovalo je mišljenje durgih korisnika tvitera o razlozima sve kraćih brakova. Dobila je raznolike odgovore.

Korisnica je naglasila da je šokirala činjenica da mnogui parovi razmišljaju o razvodu i prengo što su stupili u brak. Zato se mnogi pre upuštajaju samo u crkveni brak jer je iz njega lakše "izaći".

Jedna korisnik mišljenja je da većina današnjih brakova liči na posao i da u istom nema ljubavi.

Drugi je mišljenja je da razvod uzrokuju faktori koji su se desili mnogo ranije, tačnije da roditelji decu ne nauče da ne treba da budu sebični.

Još jedno mišljenje koje se izdvojilo priča o "patrijarhatu" i njegovim manama.

Jedna devojka naglasila je da su teška vremena glavni faktor razvoda i nemogućnost da se sa istim izborimo.

Bilo je i esktremnih stavova da je čoveku jedino prirodno stanište pleme,a da je brak samo čista izmišljotina.

Nezrelost, netrpeljivost, brz život i materijalizam nizali su se kao najčešči razlozi brakova, prema mišljenima korisnika društvene mreže Tviter.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.