SLUČAJ OTETE BEBE IZ KRUŠEVCA POTRESAO JE JAVNOST: Mirjana Lukić za Espreso o selekciji dadilja i KAMERAMA u kući!
Ilustracija, Foto: Mirna kuća, Profimedia

nikako preko društvenih mreža!

SLUČAJ OTETE BEBE IZ KRUŠEVCA POTRESAO JE JAVNOST: Mirjana Lukić za Espreso o selekciji dadilja i KAMERAMA u kući!

Istakla je da je dosta sigurnije da dadilju angažujete preko agencija i kako mogu da provere da li je agencija sigurna

Objavljeno:

Slučaj otete bebe u Kruševcu stare svega 40 dana, jako je uznemirio prvenstveno roditelje, ali i čitavu javnost.

Mirjana Lukić iz agencije za zapošljavanje "Mirna kuća" za Espreso portal rekla koji je proces selekcije bebisiterki.

Selekcija podrazumeva uslove koje bebisiteri treba da ispune:

  • godine starosti (od 20 do 55),
  • minimum srednju stručnu spremu
  • iskustvo u radu kod drugih porodica sa decom ranog uzrasta.

Nakon toga bebisiteri rade test ličnosti namenjen za posao bebisitera i prolaze obuku: Dete ranog uzrasta ( od 0 do 7 godina).

Isto tako, istakla je da je dosta sigurnije da dadilju angažujete preko agencija i kako mogu da provere da li je agencija sigurna.

Mirjana Lukić
foto: Mirna kuća

Roditeljima je sigurnije da traže bebisiterku preko agencija zbog toga što bebisiteri prolaze zakonsku proceduru ( donose dokumenta o nekažnjavanju, diplome I lične karte), potpisuju ugovor sa agencijom i porodicom. Isto tako, dajemo im sugestije kako da vode razgovor sa bebisiterkom kada dođe kod njih kako bi lakše procenili da li je bebisiterka za njih. Agencije roditelji mogu proveriti da li su registrovane u APR-u I da li imaju dozvolu za rad Ministarstva rada i zapošljavanja.

Odgovorila nam je i na pitanje o video praćenju deteta i bebisiterke.

Roditelji mogu da postave kamere u stanu ali su u obavezi da to prijave agenciji u svom zahtevu za bebisiterkom

Mirjana je iz svog dugogodišnjeg iskustva pronašla način da neprijatne situacije između roditelja i dadilja svede na minimum

Naša agencija sprovodi programski bebisiting koji podrazumeva da bebisiterke dolaze na redovne konsultacije sa mentorima, roditeljima šaljemo mesečni izveštaj o planiranim i realizovanim aktivnostima i u stalnom smo kontaktu sa roditeljima tako da je mogućnost da se dese neprijatne situacije je smanjena na minimum.

Podsetimo, bebisiterka J. J. (35) otela je juče u Kruševcu bebu staru svega 40 dana koju je čuvala, a potom otišla u selo Mudrakovac kod svog bivšeg emotivnog partnera D. S. (40) i rekla mu da je to njihovo zajedničko dete.

Prava drama počela je oko 11.15 časova kada je majka dečaka (37) pozvala policiju i prijavila da je dadilja J. J. koju je angažovala nekoliko dana ranije nestala sa njenim sinom i da se ne javlja na telefon.

Uznemirena K. B. nazvala je policijsku stanicu u Kruševcu i rekla da je dadilja, po prethodnom dogovoru, odvela dete u šetnju u park i da se nije pojavila u dogovoreno vreme, kao i da se ne javlja na telefon. Ona je navela i da je dadilju angažovala pre tri dana, a da su se upoznale preko Fejsbuka -

Majka je bila potpuno van sebe, ponavljala je da ne zna gde joj je dete i da ne može da veruje šta se dogodilo. Objasnila je da je mališan rođen krajem juna, a da joj je žena kojoj je tako malu bebu poverila delovala pristojno.

Policija se digla na noge i u rekordno kratkom roku pronašla dadilju i bebu i to u naselju Mudrakovac, u kući njenog bivšeg momka.

Novorođenče je nađeno u kući D. S, koji je, zajedno sa dadiljom nakon upada policije odveden na saslušanje, a onda je tamo usledio pravi šok - priča izvor.

Dadilja je navodno izjavila da je ona sa D. S. bila prvo u vezi, a potom i u vanbračnoj zajednici. Objasnila je da je u decembru prošle godine doživela spontani pobačaj, ali da to nikome nije ispričala. NJih dvoje su u vezi bili do aprila ove godine, a tada su se rastali i njena namera je bila da dečaka koji joj je poveren na čuvanje predstavi kao njihovog sina.

Kolica za bebe, Kolica, Beba, Majka
foto: Profimedia

Šokirani D. S. potvrdio je da su se nekada zabavljali, ali da nije znao da je ona izgubila bebu.

- On je naveo da ga je J. J. pozvala u petak i rekla da će u ponedeljak dovesti njihovo zajedničko dete da ga upozna. Tako je i uradila, došla je juče kod njega i bebu predstavila kao njihovog sina - rekao je za medije izvor iz istrage.

- Po svemu sudeći J. J. je detaljno isplanirala otmicu i samo je tražila dete koje će pokazati momku kao njihovo. Ona se, verovatno, javila majci dečaka na Fejsbuku gde je navela da radi kao bebisiterka jer je imala bebu odgovarajućeg uzrasta. Žena joj je poverila bebu, a ona je iskoristila priliku.

J. J. je posle saslušanja u policiji puštena na slobodu, a protiv nje će u redovnom postupku, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu, biti podneta krivična prijava za oduzimanje maloletnog lica.

Majka van sebe od sreće. dete vraćeno porodici bez povreda

Majka deteta, koja je i prijavila nestanak deteta, prema rečima izvora iz istrage, bila je vidno uznemirena.

- Nakon što je beba vraćena u majčine ruke, žena je bila van sebe i nije mogla da veruje da se sve dobro završilo. Inače, u kući dadiljinog bivšeg momka pronađena su i dečija kolica u kojima je mališan praktično otet - naveo je za medije izvor iz istrage.

Dete će biti poslato na detaljnu lekarsku dijagnostiku.

- Novorođenče je bez povreda, ali će se verovatno obaviti još neke dodatne analize koje bi sa sigurnošću pokazale da nije povređeno ni na koji način - potvrđeno je za medije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.