EPILOG SLUČAJA BEBISITERKE KOJA JE KLJUKALA BEBU LEKOVIMA! Ovo je sudska odluka, biće na snazi dok bude potrebe
Ilustracija, Foto: Profimedia

kraj drame

EPILOG SLUČAJA BEBISITERKE KOJA JE KLJUKALA BEBU LEKOVIMA! Ovo je sudska odluka, biće na snazi dok bude potrebe

Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je 9. marta uveče nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo

Objavljeno:

Prvi osnovni sud u Beogradu izrekao je meru bezbednosti "obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi" bebisiterki S.C. za koju je utvrđeno da je bila neuračunljiva kad je 9. marta bebi koju je čuvala dala lek za smirenje diazepam u većoj količini.

Mera će prema odluci suda trajati dok za to postoji potreba.

Sud je S.C. izrekao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti od 10 godina, a prema predlogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva koje je sprovelo istragu u ovom slučaju.

Tužilaštvo podseća da je navedene mere sudu predložilo imajući u vidu da je komisijsko veštačenje S.C. pokazalo da je bila neuračunljiva u vreme izvršenja krivičnog dela, odnosno kad je bebi od četiri i po meseca, koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala diazepam nakon čega je kod deteta nastupilo trovanje.

Tužilaštvo je saopštilo i da je povodom ovog događaja uputilo poziv za saslušanje administratorki sajta "Bebisiterka" B.V. preko kojeg je bila angažovana neuračunljiva žena.

Protiv B.V. je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo postupak zbog sumnje da je učinila krivično delo "neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću" jer je B.V. je oglasila sajt Bebisiterka.rs preko koga je posredovala između roditelja i dadilja, a tu uslugu je naplaćivala.

Preko tog sajta je angažovana i bebisiterka koja se inače duže vreme lečila na Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je 9. marta uveče nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.