SRBI HRLE NA JEZERO PAČIR, ALI NE SAMO ZBOG ROZE BOJE VODE VEĆ I KAFE! Da li ste ikada probali JEFTINIJU? (FOTO)
Termalna banja Pačir, Foto: Printscreen / Youtube / Nikola Tumbas

JEDINSTVENO

SRBI HRLE NA JEZERO PAČIR, ALI NE SAMO ZBOG ROZE BOJE VODE VEĆ I KAFE! Da li ste ikada probali JEFTINIJU? (FOTO)

Voda je slana, temperatura varira od 28 do 32 stepena

Objavljeno: 08:04h

Termalna banja Pačir jedinstvena je u Srbiji i ovom delu Evrope, zbog jezera koje tokom letnjih meseci dobija ružičastu boju.

Voda je slana, temperatura varira od 28 do 32 stepena, i lekovita je – pomaže kod raznih kožnih bolesti, reumatskih oboljenja, uroloških i ginekoloških bolesti, smanjenja upalnih procesa… Takođe, kažu, ubrzava metabolizam i osvežava izgled kože i kose.

Pačir banja se nalazi u Vojvodini, opština Bačka Topola, između Bajmoka i Stare Moravice. Od Subotice je udaljena svega 30 km, od Novog Sada oko 90 km (1h vožnje), a od Beograda oko 180 km (2h vožnje).

U samoj Banji na raspolaganju su i dva unutrašnja mineralna bazena sa toplom vodom, ipak, svima je u letnje vreme mnogo interesantnije roze jezero. A postaje još interesantnije s podatkom da su cene niže nego na većini bazena u Srbiji.

Ulaznica za odraslu osobu košta 400 dinara, deca do 4 godine ne plaćaju. Parking je besplatan.

Ni ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju dodatno, a cene pića i hrane su neuporedive s računima koji nam ovih dana stužu s primorja, pa i destinacija po Srbiji.

Kafu u Pačir banji možete popiti za 80 dinara, a pivo (0,5), špricer ili sok za 150 dinara. Ukoliko ogladnite (a niste poneli hranu) palačinka ili mekika koštaju 100 dinara, pomfrit 150...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.