NAJČUDNIJE JEZERO U SRBIJI JE SLANO KAO JADRAN: Na ovakvu boju vode nećete naići U CELOJ EVROPI! (VIDEO)
Pačir, Foto: Printscreen / Youtube / Nikola Tumbas

nedaleko od subotice

NAJČUDNIJE JEZERO U SRBIJI JE SLANO KAO JADRAN: Na ovakvu boju vode nećete naići U CELOJ EVROPI! (VIDEO)

Tajna ružičaste boje zapravo je posledica visoke koncentracije joda, litijuma i broma

Objavljeno:

Nedaleko od Bačke Topole i Subotice, nalazi se Pačirska banja, oaza mira i lepote, i jedinstveno kupalište sa specifičnom bojom termalne vode, kakvo nećete naći ne u Srbiji već ni u celoj Evropi.

Jezerska voda dolazi sa 1400m dubine. Na svom putu se susreće sa raznim slojevima stena što je čini bogatom mineralima. Temperatura termalne vode je 72 stepena zbog čega se meša sa bunarskom kako bi se rashladila i opala na prijatnih 30 stepeni. Osim minerala jezero je bogato i solima što vodu čini veoma slanom.

Tajna ružičaste boje zapravo je posledica visoke koncentracije joda, litijuma i broma zbog čega voda ima neobičan miris, ali je “otporna” na nepoželjne bakterije. Ova lekovita voda pomaže u očuvanju zdravlja, naročito poboljšanju imunog sistema. Kupanje u jezeru doprinosi lečenju kožnih bolesti, reumatizma i sportskih povreda. Ipak ne savetuje se boravak u vodi duži od 20 do 30 minuta pri jednom ulasku.

1 / 4 Foto: Printscreen / Youtube / Nikola Tumbas

Ono šta treba da znate je, ako želite da uživate u kupanju u roze jezeru, da je ono roze boje samo tokom letnjih meseci. Na kraju sezone jezero se komplet isušuje, očisti a šljunak ispere da bude spreman za sledeću sezonu. ⁣

(Espreso / Lepote Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.