ĐIPAO JE CEO HALKIDIKI! Grci se uhvatili pa zaigrali UŽIČKO KOLO, gledajte samo ovaj prizor! (VIDEO)
Užičko kolo, Foto: Facebook/live from greece

NIŠTA BEZ KOLA

ĐIPAO JE CEO HALKIDIKI! Grci se uhvatili pa zaigrali UŽIČKO KOLO, gledajte samo ovaj prizor! (VIDEO)

Ništa ne razgali dušu kao srpsko kolo

Objavljeno:

Nema ništa bez UŽIČKOG KOLA. Znaju to i Grci koji su pre nekoliko godina zaigrali u ritmu našeg tradicionalnog kola. Dobro zvuči? Još bolje izgleda!

Grci su uz zvuke dobro poznatog kola slavili litije u selu Agia Paraskevi na poluostvru Kasandra na Halkidiju. Kako je autor sjajnog snimka otkrio, meštani ovog dela Grčke svake godine na ovaj način slave praznik.

"Divno", "Bravo", "Lep je i divan osećaj u srcu kada čuješ svoju muziku ili kolo u tuđoj zemlji-e to ne može baš u svakoj zemlji. Naročito ne na ovako javnom mestu", glase pojedini komentari na hit video sa Fejsbuka koji se verovatno iznova i iznova i sluša i gleda.

Mi dodajemo: "Kakav divan spoj užičkog kola i sirtakija". Kako su Grci sjajno spojili našu i njihovu tradicionalnu igru i sigurno je do toga došlo spontano. Zaigrali su onako kako plešu ceo života samo su dobro poznate korake prilagodili srpskom kolu koje- očigledno je, obožavaju. Ma igraju oni naše kolce još bolje od sintakija!

Ništa ne razgali dušu kao srpsko kolo, a mi smo dobili još jedan dokaz da je muzika jedna od najlepših spona među ljudima.

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.