BILI SMO NA TRENINGU NAJVEĆE MLADE NADE RITMIČKE GIMNASTIKE: Maša Tošić je IME koje OBEĆAVA, a evo ZAŠTO! (VIDEO)
Maša Tošić, Foto: Espreso

ritmička gimnastika je mašina najveća ljubav

BILI SMO NA TRENINGU NAJVEĆE MLADE NADE RITMIČKE GIMNASTIKE: Maša Tošić je IME koje OBEĆAVA, a evo ZAŠTO! (VIDEO)

Uskladiti vreme za školu, druženje i treninge nije ni malo lako, a ključ svega je volja, trud i zalaganje

Objavljeno:

Juniorka Gimnastičkog kluba "Ritam" Maša Tošić u junu je branila boje naše zemlje na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu, u Izraelu.

Tamo je ostvarila zapažen rezultat, a već sada sve ukazuje na to da će se u svetu sporta za njeno ime tek čuti.

Ovu mladu nadu ritmičke gimnastike posetili smo na treningu u hali Pinki gde je i napravila prve korake u jednom od najlepših ženskih sportova.

Kako nam je otkrila na početku razgovora, postignutim rezultatom je zadovoljna i nada se da će u budućnosti biti još bolja.

- U mojoj dosadašnjoj karijeri ovo mi je prvo Evropsko prvenstvo i nadam se da će ih biti još. U vežbi sa obručem sam bila 19., sa loptom 32., sa čunjevima 24. i sa trakom 26, ističe petnaestogodišnja Maša za Espreso.

Maša Tošić
Maša Tošićfoto: Espreso

Ovo je Maši bilo prvo veliko takmičenje. Bila je jedna od ukupno tri ritmičarke na ovogodišnjem juniorskom Evropskom prvenstvu koja se takmičila sa sva četiri rekvizita (obruč, lopta, čunjevi i traka).

Konkurencija je bila veoma jaka, a u juniorskoj kategoriji je nastupalo 36 zemalja.

Vrlo rano je zavolela ritmičku gimnastiku, pa je sa četiri godine trening postao sastavni deo njenog života. Ideja za ovaj sport rodila se iz ljubavi prema plesu i muzici.

- Ja sam sa četiri godine počela da treniram ritmičku gimnastiku. Kao mala sam imala puno energije, mnogo sam volela da plešem. Mama i tata su tražili koji sport meni najviše odgovara. Prvo su mislili da je balet za mene, ali su smatrali da je balet veoma ozbiljan. Saznali su da ovde, u Pinkiju ima ritmička gimnastika pa su me doveli, priča Maša i dodaje da joj je u početku bilo teško da se prilagodi jer nije bila dovoljno razgibana.

Uskladiti vreme za školu, druženje i treninge nije ni malo lako, a ključ svega je volja, trud i zalaganje. Maša trenira šest puta nedeljno po tri sata dnevno.

- Ceo život mi je usmeren kao ovom sportu i onda sve moram da usperavam ka treninzima i da pravim plan svog dana prema treninzima, ističe Maša i dodaje da sa svojim drugarima rado deli utiske sa takmičenja.

- .

1 / 5 Foto: Espreso

Ovogodišnja je prvakinja Srbije u kategoriji juniorki, a već sledeće godine menja kategoriju i prelazi u seniorke. Za sada joj je, kako navodi, jedno takmičenje posebno drago, a održano je baš u srpskoj prestonici.

- 2017. godine, kada sam bila poslednja godina pionirki osvojila sam Trofej Beograda koji je ostavio najveći utisak na mene. Tada sam krenula u fazu takmičenja i profesionalno počela da se bavim ovim sportom, ističe Maša.

Ponosno brani boje svoje zemlje

Na svakom početku sezone postoje dva ili tri kontrolna treninga gde se biraju devojčice koje će te godine nastupati na većim međunarodnim takmičenjima i predstavljati svoju zemlju. Na tom spisku našlo se i Mašino ime.

- Prošle godine sam prvi put ušla u reprezentaciju i išla sam na tri međunarodna turnira - u Sofiju, Rumuniju i na "Ritam kup" koji se održava ovde. Ove godine sam takođe išla na "Ritam kup" kod nas u Srbiji i na Evropsko prvenstvo, navodi naša sagovornica.

Maši smo poželeli puno sreće u daljim takmičenjima, a verujemo da ćemo o njenim uspesima u budućnosti tek čitati.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.