UMRO MILORAD BRACANOVIĆ!
Milorad Bracanović, Foto: Zorana Jevtić

saopšteno

UMRO MILORAD BRACANOVIĆ!

Ceo radni vek je proveo u službi Državne bezbednosti, a nakon 5. oktobra 2000., zbog određenih „zasluga“ tokom oktobarskih promena, postao je šef Sedmog odeljenja za tajno praćenje i prisluškivanje

Objavljeno: 23:13h

Milorad Bracanović, bivši zamenik šefa BIA i nekad jedan od najmoćnijih ljudi Državne bezbednosti, preminuo je danas u 68. godini, posle teže bolesti, saznaje Objektiv.

Ceo radni vek je proveo u službi Državne bezbednosti, a nakon 5. oktobra 2000., zbog određenih „zasluga“ tokom oktobarskih promena, postao je šef Sedmog odeljenja za tajno praćenje i prisluškivanje, a novembra 2001. je imenovan za zamenika šefa BIA.

Bio je to kompromis posle pobune JSO. Smatra se da je to bila ideja Ulemeka da bi mogao da kontroliše rad službe. Na funkciji zamenika direktora BIA ostao je do početka februara 2003. godine. Nakon ubistva Đinđića marta iste godine, Bracanović je uhapšen u okviru policijske akcije Sablja, zbog sumnje da je u vreme režima Slobodana Miloševića zloupotrebljavao službeni položaj.

Bio je osuđen na dve godine zatvora zbog neprijavanja ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi.

Iz zatvora “Zabela” pušten je uslovno u martu 2009. godine.

Bracanović je u zatvoru bio od septembra 2007. do marta 2009.

Nedavno je bio smešten u dom za stare.

Iz braka sa Biljanom ima dvoje dece.

Prijatelji se preko društvenih mreža opraštaju od Bracanovića.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.