OTVARA SE VELIKA GONDOLA NA ZLATIBORU: Evo kada ćete moći da se vozite
Gold gondola, Foto: RINA

OTVARANJE POČINJE

OTVARA SE VELIKA GONDOLA NA ZLATIBORU: Evo kada ćete moći da se vozite

Počinje sa radom nakon mesec dana pauze

Objavljeno:

Zlatiborska Gold gondola počinje s radom 20. juna, nakon obimnih radova na rekonstrukciji mreže. Najduža panoramska gondola letnju sezonu dočekuje sa ukupno 72 kabine.

Zbog ukidanja epidemioloških mera njihov kapacitet vraćen je na predviđenih 10 osoba. To će skratiti period čekanja i smanjiti redove i gužve koje su se formirale pred gondolom tokom svake sezone i u danima praznika.

Tokom rekonstrukcije mreže gondole, uz postojećih 54 montirano je novih 18 kabina, izgrađene su i montirane natkrivke na početnoj i krajnjoj stanici i obavljen čitav niz radova na poboljšanju sistema i uvođenju novih softverskih rešenja.

Gondola
foto: RINA

Sve je urađeno u cilju bržeg i kvalitetnijeg operativnog rada koji će unaprediti i rad same gondole i uticati na još bolje iskustvo putnika. Interesovanje domaćih i stranih turista za vožnju gondolom je veliko, o čemu svedoči brojka koja je premašila 300 000 prevezenih putnika za nešto malo više od godinu dana. Samo u januaru ove godine prevezeno je 38.000 putnika.

Radove na rekonstrukciji gondole u roku su obavili zaposleni u Javnom preduzeću „Gold gondola Zlatibor“, uz asistenciju inženjera i tehničara francuskog partnera, firme „Poma“, i članova Gorske službe spasavanja, koji su preuzeli jedan deo poslova.

(Espreso/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.