DOKTOR ŠEKLER O SMRTI MILANA KOJI JE BIO KOD KIROPRAKTIČARA: Izneo šokantne tvrdnje, cela Srbija na nogama!
Foto: Printscreen/hepi

TO JE TO

DOKTOR ŠEKLER O SMRTI MILANA KOJI JE BIO KOD KIROPRAKTIČARA: Izneo šokantne tvrdnje, cela Srbija na nogama!

Ova metoda koja je primenjena na preminulom Milanu, dodaje, nije registrovana metoda u kiropraktici

Objavljeno:

Specijalista interne medicine, subspecijalista reumatologije i kliničke imunologije dr Boris Šekler govorio je danas kako je došlo do smrti Milana Đurića, koji je preminuo tri i po meseca nakon nameštanja prvog vratnog pršljenja, "astlasa", u privatnoj klinici "Balans Medika".

Dr Šekler je rekao u u Jutarnjem programu Kurir televizije da je metoda atlasprofilax koja je primenjena na Milanu neregistrovana u kiropraktici, a potom izneo niz dijagnoza koje je Milan u trenutku tretmana mogao da ima.

- Do preloma "atlasa" može doći na razne načine, najčešće je to gruba manipulacija sile. Dakle, gruba sila primenjena na pršljen - rekao je dr Šekler.

Kiropraktika je, dodaje, poznata metoda lečenja poslednjih 3.000 godina, "to je krenulo od Egipćana".

- Danas je to priznata metoda u sklopu fizikalne medicine, ali uz određena ograničenja. Kiropraktikom može da se bavi samo doktor. Da bi se sprovela bilo koja metoda kiropraktike, mora prvo da se izvrši dijagnostika. Maligne bolesti kičmenog stuba, tuberkulozne promene na kičmi, osteoporoza... ako se na takve kosti primeni sila, to samo po sebi može dovesti do frakture pršljena - tvrdi dr Šekler.

Ova metoda koja je primenjena na preminulom Milanu, dodaje, nije registrovana metoda u kiropraktici.

- Ja sam za tu metodu prvi put čuo ne iz medicinskog oglasa, već iz oglasa koji je stajao zakačen za moju zgradu - izjavio je dr Šekler.

Dr Boris Šekler, kako se navodi u njegovoj biografiji dostupnoj na internetu, završio je specijalizaciju iz Interne medicine i subspecijalizaciju iz oblasti reumatologije i kliničke imunologije na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu, u činu sanitetskog potpukovnika. Bio je zaposlen na VMA od 1991. do 2011. godine. Objavio je više naučnih radova iz oblasti interne medicine i reumatologije. Član je Srpskog lekarskog društva i Udruženja reumatologa Srbije.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.