HOĆE LI NEKO ODGOVARATI ZA SMRT MILANA ĐURIĆA I KOJE SU POTENCIJALNE KAZNE? Čekaju se rezultati obdukcije
Balans medika, Foto: Kurir, Profimedia

SLUČAJ KOJI POTRESA SRBIJU

HOĆE LI NEKO ODGOVARATI ZA SMRT MILANA ĐURIĆA I KOJE SU POTENCIJALNE KAZNE? Čekaju se rezultati obdukcije

Obdukcija bi istražnim organima trebalo da pokaže od čega je Đurić preminuo i da li je njegova smrt povezana sa zahvatom koji mu je uradio kiropraktičar

Objavljeno:

Hoće li i za koje krivično delo biti pokrenut postupak protiv kiropraktičara i uprave klinike "Balans medika" gde je posle tretmana muškarac ostao nepokretan, a kasnije preminuo, zavisiće od rezultata obdukcije koja bi trebalo da bude završena narednih dana.

Više javno tužilaštvo naložilo je obudkciju Milana Đurića koji je posle gotovo tri meseca preminuo nakon što je otišao na tretman kod kiropraktirača, čiji bi rezultati trebalo da budu gotovi narednih dana.

Obdukcija bi istražnim organima trebalo da pokaže od čega je Đurić preminuo i da li je njegova smrt povezana sa zahvatom koji mu je uradio kiropraktičar. Ukoliko se utvrdi da jeste, biće pokrenuta istraga, a Više javno tužilaštvo će na osnovu prikupljenih obaveštenja doneti odluku da li će oni voditi slučaj ili će predmet biti ustupljen Osnovnom javnom tužilaštvu, koje bi po mesnoj nadležnosti bilo Prvo osnovno javno tužilaštvo.

1 / 6 Foto: Kurir

Tužilaštvo će, ukoliko istraga bude pokrenuta, obaviti saslušanja doktora i osoblja klinike “Balans medika”, lekara sa Banjice koji su se gotovo tri meseca borili za život nesrećnog čoveka, a biće ispitano i poslovanje ove klinike - dokumenti, da li su radili sa licencom ili ne, kao i koje su sve medicinske zahvate obavljali.

Na osnovu dosadašnjih otkrića, te i ako se dokaže da je zahvat kiropraktičara bio koban po Beograđanina, doktor i uprava se mogu teretiti za nesavesno lečenje sa smrtnim ishodom ili nadrilekartstvo.

Prema važećim članovima Krivičnog zakonika, za nesavesno lečenje sa smrtnim ishodom zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina, dok bi ista sankcija pretila i ukoliko se pokrene postupak za nadrilekarstvo sa smrtnim ishodom.

Vrata klinike su zaključana, a na telefon se niko ne javlja od kada je objavljena vest da je Milan Đurić preminuo tri meseca nakon posete kiropraktičaru upravo u ovoj klinici. On je 24. marta ove godine otišao u "Balans mediku" u centru Beograda da mu nameštaju pršljen "atlas", ali je već u 16.40 sati iz te privatne klinike kolima Hitne pomoći prebačen na Institut za ortopediju na Banjici gde je uveden u veštačku komu, a potom je i preminuo.

Rodbina i prijatelji šokirani su Milanovom sudbinom koji će biti sahranjen u petak na Novom bežanijskom groblju.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.