SRPSKA PORODICA SURVALA SE U AMBIS U GRČKOJ, ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA: Nepoznata žena uletela u kola...
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/DIMITRIS TOSIDIS

SVAKA ČAST

SRPSKA PORODICA SURVALA SE U AMBIS U GRČKOJ, ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA: Nepoznata žena uletela u kola...

Dolaze do auta, koji stoji na nekim granama i samo je pitanje momenta kad će nastaviti dole

Objavljeno:

Jedna porodica iz Srbije preživela je saobraćajnu nezgodu kada su se pre dve godine survali u ambis na putu ka Mereorima u Grčkoj, a heroj ove priče je neoznata žena koja rizikovala svoj život kako bi spasla njihove.

Ovu priču na društvenim mrežama podelila je žena koja je preživela nezgodu, a kako je navela samo zahvaljujući hrabroj mladoj ženi koja se tu zatekla izbegnuta je tragedija.

"Ovih dana navršava se dve godine kako smo se survali, ne našom krivicom, u ambis na Meteorima. U tom trenutku nekoliko ljudi je zastalo da nam pomogne, između ostalog i vozač autobusa, zbog koga smo završili u ambis i majka dvoje male dece", napisala je ona na Tviteru i nastavila niz:

"Dolaze do auta, koji stoji na nekim granama i samo je pitanje momenta kad će nastaviti dole. Muž viče prvo decu, prvo decu. Ćerka ne može da otvori vrata, sekunde prolaze. Otvaraju spolja vrata ona izleće, sin od dve i po godine u sedištu, iza suvozača, počinje da plače. Tada nastupa drama i ova mlada žena koja uleće u kola i pita nas da li može da uzme našeg sina."

Rizikovala je svoj život kako bi spasla nepoznate ljude.

"Muž joj kaže može samo da ga otkopčam, sporim pomretima ga otkopčava, žena skroz ulazi u kola, bukvalno rizikuje svoj život, da bi ga pokupila. Potpuno nepoznata žena, majka dvoje male dece. Onda je izašao suprug, pa ja", napisala je ona.

Srećom, ova priča ima lep kraj.

"Na kraju se sve dobro završilo. Žena koja nam je spasila dete je iz tih krajeva i nije znala kolika je provalija dole. Mi smo posle na videli da nije provalija ali da su grane popustile okrenuli bismo se na krov. Muž uopšte nije brzo vozio jer su tu velike krivine, naišao je autobus sa turistima iz Mađarske koji je imao neiskusnog vozača. Dečko je projurio pored nas ne gledajući da li ima mesta da se mimoiđemo. Muž je polako skrenuo sa ivice puta da bismo se mimoišli i tad smo počeli da polako klizimo u ambis, zaustavile su nas grane. Na kraji su nam policajci rekli da nismo krivi i da je put jednostavno takav. Autobus smo posle videli u gradu ispod Meteora kako ide u suprotnu traku na kružnom toku. Dečko uopšte nije znao da vozi", pojasnila je ona detalje nezgode.

Dodala je i da je kontaktirala ženu koja im je pomogla i pozvala je u goste.

"Danas sam se čula sa tom ženom, zovem je stalno da dođe u Beograd da je ugostim. Ona kaže da je baš pre neki dan prošla pored tog mesta i ispričala ćerki šta se dogodilo. Žena heroj, majka, carica. Inače turistički vodič na Meteorima."

Nakon ove priče korisnici Tvitera nisu krili oduševljenje podvigom ove mlade žene, te su se nizali samo pozitivni komentari.

"Jao kakva priča! Naježila sam se!

"Baš sam se preznojila čitajući ovo. Imali ste mnogo sreće a i toj ženi zaista naklon do poda", neki su od komentara.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.