I DANAS VIŠE OD 1.300 NOVOZARAŽENIH: Preminula još 3 pacijenta
Novi presek, Foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić, Profimedia

PRESEK

I DANAS VIŠE OD 1.300 NOVOZARAŽENIH: Preminula još 3 pacijenta

Ovo su najnovije informacije koje su upravo saopštene

Objavljeno:

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 1.334 osoba, a istovremeno od posledica ove bolesti preminula su tri pacijenta.

Testirano je 8.506.

Pomoću respiratora diše 10 pacijenata.

Virusolog Ana Gligić pojašnjava za Espreso da dok virus "ne uguši sam sebe" neće prestati da postoji, a ono što daje nadu da je proces prokužavanja počeo jeste veliki broj zaraženih, ali ne i hospitalizovanih.

1 / 6 Foto: Profimedia

- Ono što je dobro jeste da raste broj zaraženih, ali ne raste broj hospitalizovanih. Nema težih kliničkih slika, bolnice nisu pune. Nije preterano puno toga poznato u vezi sa novim sojem koji ima više podvarijanti. Ono što je jasno jeste da je soj slabiji, dakle virus slabi, napominje virusolog Ana Gligić i dodaje:

- U toku je proces prirodnog prokužavanja. Većina građana i ne zna da je zaražena jer nemaju izraženu kliničku sliku bolesti. Zaraženi obično imaju blaže simptome, kijavicu ili blago povišenu temperaturu. Kada bi dnevno bilo i 10.000 zaraženih koji nemaju težu kliničku sliku, to ne bi bilo strašno jer je u toku navedeni proces, navodi virusolog Gligić.

Bonus video:

01:23

NIJE KORONA: Opasne čestice iz vazduha napadaju pluća

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.