IZVRŠITELJI UDUZELI ZORANI KOJA BOLUJE OD CEREBRALNE PARALIZE KROV NAD GLAVOM: Porodica Sokočanin ne zna ŠTA DALJE
Foto: Printscreen/Kurir TV

uskočila im je pomoć

IZVRŠITELJI UDUZELI ZORANI KOJA BOLUJE OD CEREBRALNE PARALIZE KROV NAD GLAVOM: Porodica Sokočanin ne zna ŠTA DALJE

Danijela i Željko koji odgajaju ćerku Zoranu sa posebnim potrebama sada strahuju da će ostati bez doma, prilagođenog detetu koje boluje od cerebralne paralize, zbog čega otežano hoda

Objavljeno:

Porodica Sokočanin iz Bora, ovih dana susreće se sa nesvakidašnjom situacijom.

Danijela i Željko koji odgajaju ćerku Zoranu sa posebnim potrebama sada strahuju da će ostati bez doma, prilagođenog detetu koje boluje od cerebralne paralize, zbog čega otežano hoda.

Porodica Sokočanin
foto: Printscreen/Kurir TV

Da se ovako crne slutnje ne bi obistinile, u pomoć su priskočila humanitarna udruženja koja sakupljaju novac kako bi porodični dom ostao u vlasništvu požrtvovanih roditelja.

- Mi smo platili 100 rata, sve u roku, ali sada je neka kamata od 8.000 evra za koju ne znam za šta je mogla da postoji. Sada sve dokazujemo na sudu. U suštini, ono što se zna. Banka je potraživala 31.000 evra, mi smo vratili 30.900 evra. Sa ovim 20.000 evra mi smo njima praktično dali 50.000 evra - rekao je Željko Sokočanin.

Porodica Sokočanin
foto: Printscreen/Kurir TV

Selidba iz ove kuće za bolesno dete bila bi pogubna jer teško podnosi promene, kaže majka Danijela.

- Trebalo je u određenim trenucima imati određenu sumu novca što za rehabilitacije, što za operacije. Tako smo upali u kredite i trudili smo se da svaku ratu plaćamo redovno kako ne bi došlo do ovoga - kaže Danijela.

Porodica Sokočanin
foto: Printscreen/Kurir TV

Porodični dom zvanično je prodat, ali udruženja "Glasno za omladinu" i "Borci za Bor" su uskočila u pomoć i kontaktirali osobu koja je otkupila ovu kuću.

- To je čovek iz Bora i koji je izrazio želju da pripomogne jer nije znao šta kupuje. Tek po viđanju priloga na društvenim mrežama, čovek je bio u čudu šta je kupio. Pustio mi je poruku da ne želi da ostavi porodicu bez krova nad glavom - rekao je za Kurir televiziju Dalibor Jović iz Udruženja "Borci za Bor".

Porodica Sokočanin
foto: Printscreen/Kurir TV

Da bi porodica Sokočanin ostala u svom domu, humanitarna udruženja apeluju na što više donacija jer je potrebno prikupiti 20.000 evra kako bi kuća opet bila u njihovom vlasništu.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.