ZLATNI SAVETI KAKO DA NE BUDETE NA METI LOPOVA KAD ODETE NA LETOVANJE: Zaštitite se na vreme
Lopov, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

ZLATNI SAVETI KAKO DA NE BUDETE NA METI LOPOVA KAD ODETE NA LETOVANJE: Zaštitite se na vreme

Ukoliko primetite da vam nedostaju lične stvari, odmah prijavite policiji

Objavljeno:

S obzirom na to da je pred nama sezona godišnjih odmora i putovanja, policija u Požarevcu na građane da, pre odlaska na put, kako ne bi bili na meti izvršilaca krivičnih dela krađa i teška krađa, zaštite svoju imovinu na adekvatan način. Ovo su njihovi saveti i uputstva:

Pre svega, pre odlaska iz kuće, proverite da li su vrata i prozori dobro zatvoreni i ukoliko ste u mogućnosti dodatno osigurajte ulaz, alarmom ili dodatnom bravom.

Ne objavljujte na društvenim mrežama da idete na put, a poželjno je da zamolite poznanike ili komšije da kuću u vašem odsustvu povremeno obiđu.

1 / 2 Foto: Profimedia, Ilustracija

Pored toga, bilo da ste na putovanju ili vašem gradu, novac držite u prednjem džepu, ne ostavljajte torbu i mobilni telefon bez nadzora, a platnu karticu i pin držite odvojeno.

Takođe, pre nego što ostavite automobil na parkingu, uvek proverite da li je zaključan i zatvorite prozore i ne ostavljajte ključ u bravi čak i ako nakratko napuštate automobil.

Ukoliko primetite da vam nedostaju lične stvari, odmah prijavite policiji, kako bi mogli da preduzmu sve mere iz svoje nadležnosti da identifikuju izvršioce i povrate vašu imovinu.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.