PLANIRATE LETOVANJE, A NE ZNATE KAKVO VAS VREME ČEKA? Donosimo vam DETALJNU PROGNOZU za najpopularnije DESTINACIJE
Ilustracija, Foto: Profimedia

INFORMIŠITE SE NA VREME

PLANIRATE LETOVANJE, A NE ZNATE KAKVO VAS VREME ČEKA? Donosimo vam DETALJNU PROGNOZU za najpopularnije DESTINACIJE

Važno da vreme bude toplo i sunčano, a voda u moru dovoljno ugrejana za lagodno plivanje.

Objavljeno:

Sezona letovanja se već uveliko zahuktala. Planovi za letovanje su intenzivni ovih dana jer je počela sezona godišnjih odmora, ali ono što sve interesuje je kakvo će ih vreme očekivati na destinaciji koju su isplanirali. Dobro je znati šta vas čeka tamo, jer ako već idete na letovanje, ne bi bilo poželjno da vas čeka kiša.

Grčka

Upravo takvo vreme je sada u Grčkoj, ali kao i u Srbiji i regionu, i u toj zemlji su najavljeni povremeni pljuskovi, za razliku od Egipta, gde su temperature tropske. Narednih dana je najavljeni promenljivo i oblačno, ali uglavnom sunčano vreme.

U jednom od omiljenijih mesta u Grčkoj, Sarti, temperatura će se narednih dana kretati od +24 do +28 stepeni. U petak i subotu uz oblačenje je moguća kratkotrajna grmljavina, a naredne subote, 18. juna biće +29 stepeni i mogući su pljuskovi.

U Pargi će narednih 10 dana biti pravo tropsko vreme sa +30 do +33 stepena. Povremeno će biti oblačno, a 14. juna postoji mogućnost pljuskova. U Pefkohoriju (Halkidiki) naredna tri dana biće promenjivo vreme, za 18. jun najavljeni su pljuskovi, a temperatura se kreće od +25 do +28 stepeni.

Temperatura vode u ovom periodu je već od +23 do +25 stepeni.

1 / 4 Foto: Printscreen Youtube / zokinaucnik-Zoki

Hrvatska

U Rovinju na primer i okolini, za narednih nekoliko dana najavljeni su pljuskovi sa mogućom grmljavinom. Temperatura je maksimalno +22 stepena, a za vikend se očekuje toplije za par stepeni i delimično sunčano i vedro.

Sledeće sedmice u tom delu hrvatskog primorja će biti promenjivo vreme i kako najavljuju hrvatski meteorolozi, smenjivaće se vedro vreme sa pljuskovima, ali uglavnom će biti sunčano i oko +25-+26 stepeni. Za par stepeni, do +28 biće u Dubrovniku, a na Korčuli i do +31 stepen.

More kod Pule je +22, Lopara +23, a Dubrovnika i Makarske +24 stepeni.

1 / 2 Foto: Printscreen/Youtube/ Jutarnji list

Crna Gora

U Crnoj Gori, kao i u ostalim zemljama u regionu, mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom, a delimično oblačno i sunčano vreme narednih dana pratiće temperatura vazduha od +26 do +30 stepeni iduće sedmice.

Recimo, u Budvi, će sutra biti samo +21 stepen i postoji mogućnost za pljuskove i grmljavinu, ali već u petak temperatura će rasti. Narednih deset dana biće promenjivo, a za 18. jun najavljeno je pretežno oblačno vreme uz umerenu količinu kiše. U Baru vreme isto, ali temperatura niža za stepen, dva.

Temperatura mora u Crnoj Gori je kod Herceg Novog +24, a Petrovca, Ulcinja i Budve +25 stepeni.

1 / 4 Foto: Profimedia

Turska

Oblaci i kiša nisu zaobišli ni Tursku. Naime, u Antaliji je danas +29 stepeni, a popodne je moguća kiša, pljuskovi i blagi pad temperature.

Slično vreme se očekuje narednih dana u jednoj od omiljenijih destincija u toj zemlji. Maksimalna temperatura vazduha iznosi +30 stepeni, biće smene sunca i oblaka, a 13. juna se očekuje jako nevreme sa kišom i grmljavinom.

Isto je i u Bodrumu, narednih dana se očekuje delimična oblačnost i smena kiše i vedrog vremena, a u subotu je moguće nevreme sa kišom.

Temperatura mora u Bodrumu +22, u Alanji +24, Antaliji +25, u Kušadasiju +23 stepeni.

Egipat

Najtoplije, sunčano bez padavina je u Egiptu i tako će biti i narednih dana.

U Hurgadi je trenutno je trenutno +39 stepeni, a za dva dana temperatura će početi još da raste i biće u nedelju čak +43 stepeni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.