DEKI IMA KARCINOM U POODMAKLOJ FAZI I POTREBNO MU JE LEČENJE! Ovo je 1. simptom koji mu se javio, obratite pažnju!
Ilustracija, Foto: Budi Human

POMOZIMO NAŠEM SUGRAĐANINU

DEKI IMA KARCINOM U POODMAKLOJ FAZI I POTREBNO MU JE LEČENJE! Ovo je 1. simptom koji mu se javio, obratite pažnju!

Kako bi Dejan pobedio opaku bolest potrebno je da mu svi pomognemo svojim donacijama jer je terapija koja mu je potrebna jako skupa

Objavljeno: 09:51h

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Dejana Jovanovića (1980).

Dejan Jovanović je otac troje dece. Zbog simptoma otežanog kretanja i bola u vratnom delu kičme i desnoj ruci javio se u KBC Kragujevac početkom prethodne godine kako bi saznao uzrok svog stanja.

Zbog jako specifičnih simptoma bolesti koja se teško otkriva, pogrešno je lečen za bolove u kičmi kod fizijatara i ortopeda. Tek je nedavno, nakon što je u jednoj privatnoj bolnici snimio kičmu, saznao da boluje od karcinoma pluća u poodmakloj fazi sa metastazama na mozgu (njih preko 17), i nakon pregleda neurologa u Kragujevcu zaključeno je da mu ovde dostupne terapije ne mogu pomoći, i da je jedino rešenje lečenje na jednoj klinici u inostranstvu.

Kako bi Dejan pobedio opaku bolest potrebno je da mu svi pomognemo svojim donacijama jer je terapija koja mu je potrebna jako skupa.

Sredstva su mu potrebna za lečenje u inostranstvu.

Za Dejanov život! Budimo humani!

Pomozimo Dejanu!

Podsetimo, Dejan nije jedini kojem je potrebena hitna pomoć. Denis Milovanović iz Svilajnca prošlog leta doživeo je tešku saobraćajnu nesreću posle koje je pao u komu. Lekari u Kragujevcu uspeli su da mu održe vitalne funkcije, a zahvaljujući nezi porodice deset meseci nakon nesreće 24-godišnji mladić probudio se iz kome. Na rehabilitaciju sutra kreće u Hrvatsku, a porodica i prijatelji prikupili su tek nešto više od polovine potrebnih sredstava za Denisov oporavak.

Sa porodicom i drugovima Denis sada komunicira mimikom i stiskom ruke. To je, kaže Denisova majka, pravo čudo jer je deset meseci bio u takozvanoj vigilnoj komi. Prve reči pročitala mu je sa usana.

– Kaže, može palačinke, eto to su prve reči koje je moj sin izgovorio. Naravno, ja sam ih spremila za tri minuta, pet ih je pojeo. I tada nisam reagovala odmah. Mnogo veliki strah imate kad znate šta ste sve prošli, ne smete mnogo ni da se radujete nekim stvarima, a već za tugovanje da vam ne pričam šta smo sve prošli za ovih godinu dana – kaže Denisova majka Tanja Milovanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.