MALI MATURANTI DEMOLIRALI BEOGRAD: Tokom proslave radili OPASNU STVAR, skandal!
Maturanti, Foto: Printscreen

DOKLE IDU MLADI?

MALI MATURANTI DEMOLIRALI BEOGRAD: Tokom proslave radili OPASNU STVAR, skandal!

U nekim školama u Srbiji poslednji dan nastave obeležen krajnje nepristojno

Objavljeno: 19:47h

U Mirijevu svršeni osnovci opljačkali i demolirali prodavnice, u jednoj napravili štetu od 250.000 dinara.

Osmaci su se raspustili, ali bukvalno. Pojedine grupe su delovale poslednjeg dana nastave kao raspuštena banda. Tako da ih bude sramota zanavek. A i njihove roditelje.

Sada im sledi polaganje male mature, pa upis u srednje škole. I pre zvaničnog završnog ispita, pojedinci su pokazali da su malo toga naučili. Sa svojih 14 godina "rastanak od osnovne škole" obeležili su pijančenjima, krađama po prodavnicama, paljenjem školskog dvorišta, skakanjem sa mostova... Morala je da interveniše policija, vatrogasci, spasioci... Pojedince su pijane vadili iz jezera da se ne udave.

Deo maturanata OŠ "Despot Stefan Lazarević" i OŠ "Pavle Savić" iz beogradskog naselja Mirijevo, na opštini Zvezdara, slavlje iz školskog dvorišta preneo je na ulice. Ali su tamo počeli da divljaju.

U večernjim satima su upali u prodavnice i uništavali redom grabeći sa rafova piće, cigarete, grickalice i slatkiše. Kako mediji prenose, u tim marketima naneli su štetu što u pokradenoj robi, što u razlupanom inventaru od 40.000 i 250.000 dinara.

Ovo divljanje su snimile sigurnosne kamere. Prvi incident se desio u petak, kada je upalo stotinak tinejdžera, a drugi u ponedeljak, kada je radnju poharalo dvadesetak svršenih osnovaca.

Mala matura
foto: Dragana Udovičić

Milan Krstić, direktor Osnovne škole "Pavle Savić", kaže za Kurir da je ovo velika bruka za školu, đake, roditelje, nastavnike, pa i za Mirijevo, gde žive.

- Ovakvi nedopustivi postupci su signal svim nastavnicima, roditeljima, školi da se očito nešto dešava. Deca usvajaju neprikladna ponašanja koja ne dolaze iz škole ili kuće, već sa televizije, rijaliti programa i s tribina na stadionima. Pojedinci prihvataju nedolična ponašanja i primenjuju ih, a onda ostala deca vide od njih, pa i ona krenu tim tokom. Bitno je da u tim trenucima budu u masi - kaže Krstić:

- Dok su bili u školskom dvorištu na proslavi s nastavnicima, gde sam i sam prisustvovao, nije bilo nijednog incidenta, ali čim su izašli na ulicu, spojili su se s drugom školom i uradili sve to. To se desilo i prošle godine, ali u manjem obimu. Razgovarao sam s nadležnima iz marketa i komandirom stanice.

Šabac

Razrednom pečeno jagnje

Učenici odeljenja III9 Ekonomske škole "Stana Milanović" svom razrednom starešini na kraju školske godine poklonili su pečeno jagnje.

Takođe ćemo i sazvati roditeljski sastanak da ukažemo na takvo nedopustivo ponašanje i bez obzira na to što se to desilo van škole, disciplina mora da postoji.

Slika i prilika

Zbog nedoličnog i bahatog ponašanja svršenih osnovaca i srednjoškolaca u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, reagovali su policija i vatrogasci

Maturanti su zapalili dvorište OŠ "Đura Daničić" u beogradskoj opštini Voždovac

U Beogradu su neki od njih zaustavljali saobraćaj hodajući po kolovozu, neki su se vozili na haubi automobila

Pojedince su spasavali iz jezera na Adi Ciganliji

U Novom Sadu su pravili bakljadu na ulici

U Pirotu su osmaci OŠ "Sveti Sava" skakali s mosta u Nišavu

Tri maturantkinje gimnazijalke su privedene u policijsku stanicu na Zvezdari zbog fizičkog napada na policajce nakon proslave u dvorištu škole

Nadležno tužilaštvo nije obavešteno o ovom slučaju, jer većina prestupnika ima 14 godina i ne podležu krivičnoj odgovornosti. Pošto su završili osmi razred, protiv njih se ne može pokrenuti disciplinski postupak u školi. Postoji i varijanta da slučaj preuzme i Centar za socijalni rad, prenosi Kurir.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.