STIGLA JE NOVA PROGNOZA RHMZ-A! Srbija u CRVENOM, a evo šta to znači! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Vladimir Sporčić, Aleksandar Jovanović Cile, Nebojša Mandić, Dragan Kadić, Zorana Jevtić

RHMZ

STIGLA JE NOVA PROGNOZA RHMZ-A! Srbija u CRVENOM, a evo šta to znači! (FOTO)

Prognoza za naredna tri dana

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i malo svežije, a samo u planinskim predelima južne Srbije uz promenljivu oblačnost ponegde je predviđena kratkotrajna kiša.

Republički hidrometeorološki zavod RHMZ najavio je oblačnost koja na području zapadne i centralne Srbije povremeno uslovlјava kratkotrajnu kišu ili plјusak ujutro i pre podne, a premeštaće se dalјe ka jugu i jugozapadu zemlјe.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od 13 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

Kada je reč o UV indeksu, u većem delu Srbije označen je kao opasna pojava i obojen u crveno. Najpovoljnije je u Peći, odnosno Prizrenu.

1 / 3 Foto: RHMZ

Prognoza za naredna tri dana

Sreda

Ujutro sveže. U toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, severni. Najniža temperatura od 10 do 15 stepeni, a najviša od 26 do 29 stepeni.

Četvrtak

Ujutro sveže. U toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 8 do 16 stepeni, a najviša od 28 do 30 stepeni. Tokom noći na severu uz promenljivu oblačnost mestimično sa kišom ili pljuskovima.

Petak

Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severnih pravaca. Najniža temperatura od 11 do 18 stepeni, a najviša od 25 do 28 stepeni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.