RHMZ SE OGLASIO: Izneo najnoviju prognozu za sutra!
ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

VREME U SRBIJI

RHMZ SE OGLASIO: Izneo najnoviju prognozu za sutra!

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i malo svežije. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni

Objavljeno:

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i malo svežije, a samo u planinskim predelima južne Srbije uz promenljivu oblačnost ponegde je predviđena kratkotrajna kiša, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od 13 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i malo svežije. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura kretaće od 16 do 18 stepeni, a najviša dnevna oko 25.

U Srbiji će narednih sedam dana biti pretežno sunčano i toplo. Od petka se očekuje promenljiva oblačnost mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.

1 / 5 Foto: Espreso

U Beogradu je predvidjeno slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za utorak, 14. jun: Pobolјšanje biometeorološke situacije doprineće smanjenju tegoba kod hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i pishički nestabilnim osobama. Reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti su mogući kao meteoropatske reakcije.

Podsetimo, jako olujuno nevreme koje je sinoć pogodilo okolinu Čačka tokom noći izazvalo je pravu katastrofu u okolini ovog grada. Oko tri sata nakon ponoći došlo je do izlivanja reke Kamenice u selu Jančići, a vodena stihija nosila je sve pred sobom.

1 / 3 Foto: RINA

"Samo je odjendom krenula strašna bujica, ovo je nezapamćeno u našem selu. Kamenica je nosila sve pred sobom usred noći. Ogromna materijalna šteta je pričinjena na lokalnim putevima koji su potpuno pod vodom, a uništene su i pojedine vikendice kao i dosta voćnjaka koji su se nalazili uz reku", kaže za RINU Ostoja Mirić, meštanin Jančića.

Obilna kiša i nevreme u ranim jutarnjim satima pogodili su i sela gornjomilamovačkog kraja. Na udaru su se našli Bogdanica, Gojna Gora, Duškovci. Srušena su i dva mosta, a najviše je stradala kuća veterinara Nedeljka Čolovića u kojoj se nalazila i njegova nepokretna supruga.

Bonus video:

03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.