NAJNOVIJA NAJAVA RHMZ: U naredna 2 sata POTOP u ovim delovima Srbije!
Poplava, Foto: RINA

vremenska prognoza

NAJNOVIJA NAJAVA RHMZ: U naredna 2 sata POTOP u ovim delovima Srbije!

Poplavljene su kuće i u čačasnskim selima Prijvor i Caganje koje se nalaze pored rečnog korita

Objavljeno:

U naredna dva časa u centralnim, istočnim i južnim krajevima Srbije nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom uz pojačan vetar.

Suvo vreme zadržaće se u Vojvodini, Beogradu, Mačvanskom, Kolubarskom i Zlatiborskom okrugu, stoji u najnovijoj najavi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Podsetimo, zbog jakog nevremena i izlivanja bujičnih reka, pre svega reke Кamenice na teritoriji opštine Gornji Milanovac uvedena je vanredna situacija.

1 / 6 Foto: RINA

Nevreme nije zaobišlo ni gradove Čačak, Užice i opštinu Požega, gde je zbog enormnih količina padavina u prethodnih nekoliko sati došlo do značajnih oštećenja pre svega na putnoj infrastrukturi kao i na stambenim objektima.

Nevreme je ogromnu štetu pričinilo u selu Bogdanica koje se nalazi na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Vodena stihija odnela je dva mosta koji su potpuno uništeni.

Poplavljene su kuće i u čačasnskim selima Prijvor i Caganje koje se nalaze pored rečnog korita. U Miokovcima je došlo i do urušavanja mosta na reci Čemernici koji povezuje nekoliko sela.

Bonus video:

03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.