OTKAZIVANJE POSETE LAVROVA: Kako se Srbija našla u centru diplomatskih previranja Rusije i EU?
Usijanje, Foto: Kurir tv

najava

OTKAZIVANJE POSETE LAVROVA: Kako se Srbija našla u centru diplomatskih previranja Rusije i EU?

Da li je Rusija svesna u koliko teškoj poziciji je Srbija zbog svog principijelnog stava po pitanju sankcija?

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov neće doći u Beograd jer su zemlje koje se graniče sa Srbijom zatvorile svoj vazdušni prostor za njegov avion!

Šef ruske diplomatije je održao video konferenciju na kojoj je poručio da je "glavna stvar da odnose Rusije i Srbije niko neće uspeti da uništi". On je optužio NATO i EU da hoće da pretvore Balkan u svoj projekat pod nazivom "Zatvoreni Balkan". Međutim, postoje navodi da je i za Srbiju dobro što je ova poseta otkazana jer bi nas nepotrebno dovodila u nelagodnu diplomatsku situaciju da Srbija bude jedina država kojoj u posetu dolazi ministar spoljnih poslova Rusije, u trenutku dok ta zemlja izvodi invaziju na Ukrajinu.

Kako se Srbija našla u centru diplomatskih previranja Rusije i EU? Da li je Rusija svesna u koliko teškoj poziciji je Srbija zbog svog principijelnog stava po pitanju sankcija? Da li je Evropska unija svesna u kolikoj teškoj poziciji je Srbija zbog pritisaka za uvođenje sankcija i uslovljavanja sa evropskim initegracijama? Da li i Moskva i Evropska unija imaju razumevanja za nacionalne interese Srbije i kako da ih mi što sigurnije zaštitimo?

Gosti Usijanja:

dr Dragan Petrović, naučni savetnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu

prof. dr Ilija Kajtez, sociolog

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte “Usijanje” na Kurir televiziji večeras od 19.20 časova!

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.