MNOGI SE ZA GLAVU HVATAJU: Evo zašto su vlasnici ELEKTRIČNIH vozila u PROBLEMU
Ilustracija, Foto: Profimedia

MUČI IH JEDAN PROBLEM

MNOGI SE ZA GLAVU HVATAJU: Evo zašto su vlasnici ELEKTRIČNIH vozila u PROBLEMU

Srećom, mnogo različitih proizvođača guma sada čini sve što je u njihovoj moći da bi zadovoljili potražnju kako ona raste

Objavljeno:

Ne samo da se industrija bori s proizvodnjom dovoljno guma specifičnih za EV-ove, već će vlasnici morati da se odluče između brojnih važnih karaktersitika dizajna, navodi Jutarnji.hr.

Najnoviji izveštaj Autonews Canade bavi se problemom. Većina električnih vozila koja se danas proizvode dolaze s vrlo specifičnim gumama određene marke. Na primer, Teslina vozila dolaze s posebnim Michelinovim gumama koje imaju "Acoustic Tech". To je otmen naziv za penu koja je zalepljena na unutrašnju strukturu same gume.

Iako se čini da nezavisni izveštaji ukazuju na vrlo marginalne sposobnosti tih guma za prigušivanje zvuka, gotovo svaki vlasnik električnih vozila želi da koristi iste gume kojima je automobil izvorno bio opremljen.

Naravno, set tih guma košta više od 925 evra, a kupci koji poseduju jeftinija električna vozila, poput Chevroleta Bolta, Nissana Leafa ili Hyundai Kone možda neće želeti da daju toliko novca za četiri gume.

1 / 5 Foto: Printscreen/youtube

Postoji vrlo malo dodatnih guma specifičnih za EV tako da su kupci pomalo zaglavljeni ako žele baš takve.

Ideja o gumi za električne automobile je zanimljiva. Osim što dizajn pokušava da učini gumu tišom, takođe smanjuje otpor kotrljanja ili održavanje raspona. Naravno, izuzetno prianjanje i nizak otpor kotrljanja su donekle suprotne karakteristike.

Srećom, mnogo različitih proizvođača guma sada čini sve što je u njihovoj moći da bi zadovoljili potražnju kako ona raste.

U istom izveštaju se pominju potezi Pirellija, Bridgestonea, Goodyeara, Michelina i drugih za stvaranje guma koje se mogu ugraditi na brojne različite marke i modele.

(Espreso / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.