VLADIMIR JE PRONAŠAO RAJSKU PLAŽU U GRČKOJ: Ležaljke besplatne, a CENE KO U BEOGRADU! (FOTO)
Grčka, Foto: Profimedia

za one koji vole grčku

VLADIMIR JE PRONAŠAO RAJSKU PLAŽU U GRČKOJ: Ležaljke besplatne, a CENE KO U BEOGRADU! (FOTO)

Jedno od omiljenih srpskih destinacija - Grčka, krije mesta za koja do sada verovatno niste čuli, a spadaju u bisere Mediterana pa ćete imati utisak da letujete na Karibima, ali stvarno

Objavljeno:

Vreme odmora samo što nije, međutim, zbog naglog rasta troškova svi traže alternative kako bi na letovanju potrošili što manje novca. Iako se već krajem maja to čini kao nemoguća misija i da poskupljenja pogađaju bukvalno sve, postoji lokacija na kojoj nećete imati osećaj da ste odmakli dalje od Beograda, barem što se cena tiče.

Jedno od omiljenih srpskih destinacija - Grčka, krije mesta za koja do sada verovatno niste čuli, a spadaju u bisere Mediterana pa ćete imati utisak da letujete na Karibima, ali stvarno.

Na Fejsbuk stranici Live from Greece jedan Vladimir podelio je fotografije sa Tiganije, plažu koja važi za najlepšu na čitavoj Sitoniji.

Tiganija
foto: Printscreen/Facebook/Live from Greece

"Za zainteresovane cena: piće 5 evra, suvlaki 10 evra, lezaljke džabe! Samo želja za avanturom i obratite pažnju na oznake na putu. Navigacija će vas odvesti za Tiganiju", napisao je Vladimir uz nekoliko fotografija sa suncem okupane plaže.

Inače, plažu Tiganija (ili "lavirint" kako je još zovu) mnogi turisti smatraju najlepšom plažom čitavog Halkidikija. U pitanju je vrlo egzotično mesto divlje lepote koju retko ko od posetilaca pronađe iz prvog puta i bez makar malo lutanja.

Halkidiki
Halkidiki foto: Printscreen/Google streetview

Treće ime je "Havaji", a zovu je i Grad duhova, jer je u delu iznad plaže trebalo da bude naselje čija izgradnja nikada nije počela. Među srpskim turistima ova plaža je ipak najpoznatija po imenu Tigania (Tiganija ili Tiganja).

Nalazi se između plaža Kriaritsi i Klimataria. Od plaže Klimatarija je udaljena oko 10 minuta vožnje kolima, a od Sikije 20-ak minuta. Plaža Tigania na Sitoniji od Sartija je udaljena 17 kilometara, a od mesta i plaže Kalamitsi oko 8 kilometara.

More na plaži je predivno, mirno i veoma čisto. Zaštićeno je od talasa, a iz bara svakodnevno dopire opuštajuća muzika. Postoji i manji deo na kom možete postaviti svoju opremu za plažu.

Do pre nekoliko godina Tiganija je bila skriveni dragulj Sitonije na kojoj su uživali isključivo lokalci, međutim poslednjih par godina veoma je posećena. Stoga ako želite da zauzmete mesto na nekoj od ležaljki bara trebalo bi da poranite i da na Tiganiju doćete ranije ujutru, piše Grčkainfo.

1 / 4 Foto: Profimedia

Tiganija ili Tiganja

Za razliku od puta koji je uglavnom pun rupa i prilaz plaži nije lak, uteha će vam biti to da su cene pristupačne i skoro identične kao u Beogradu. Tiganija je za razliku od drugih plaža na celom Halkidikiju najmanje komercijalna, pa ćete sigurno dobiti mir i uživanje kakvo tražite od letovanja.

Kako stići do plaže Tigania

Put do plaže Tiganija je zemljani sa puno rupa. Mnogima se desi da zalutaju pa zato preporučujemo da ne idete bez navigacije.

Ukoliko ka Tiganiji dolazite sa strane Klimatarije, pre nego što ćete skrenuti za parking kafića na Klimatariji prođite ispod mosta i odmah skrenite desno.

Nakon 50 metara popnite se na most i pređite preko mosta. Zatim pratite strelice i nakon 2 minuta vožnje stići ćete na plažu Tiganija.

( Espreo / Blic )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.