TITO JE BIO ZALJUBLJEN U NJU I ZATO JE STALNO PUTOVAO: Otkrivena je velika tajna, ovo se nije znalo!
Tito, Foto: Printscreen

VOLEO JE NJU

TITO JE BIO ZALJUBLJEN U NJU I ZATO JE STALNO PUTOVAO: Otkrivena je velika tajna, ovo se nije znalo!

U ljubavne odnose Tito se upustio još kao dvadesetogodišnjak

Objavljeno:

Josip Broz Tito je možda jedna od najkontroverznijih ličnosti moderne jugoslovenske istorije. Bio je komunista, agent, vojnik, sekretar, političar i doživotni predsednik SFRJ. Njegov društveni život manje-više je poznat, ali je njegova druga strana – romantična – do danas ostala tajnovita. Ono što je pouzdano jeste da je voleo žene, i svoje, a ponekad i tuđe. Ženio se četiri puta i imao veliki broj ljubavnica.

U knjizi „Ljubavi Josipa Broza” autora Filipa Radulovića piše da je čak 15 žena rodilo dete Maršalu.

U ljubavne odnose Tito se upustio još kao dvadesetogodišnjak. U češkom gradiću Cenkovu 1912. zavoleo je mladu Marušu Novakovu, ali istovremeno je bio u vezi i sa jednom mnogo starijom ženom.

Iz prvog braka, sa Pelagijom Belousovom, dobio je sina Žarka, dok mu je partijska aktivistikinja Herta Has, s kojoj je imao burnu ljubavnu aferu, rodila sina Mišu Broza. To su jedina deca koju je Tito za života priznao.

Sa Jovankom, koja mu je bila zvanična supruga sve do smrti, nije imao dece.

Iako su do kraja njegovog života ostali u formalnom braku, odnos između njih dvoje počeo je da se urušava još sedamdesetih godina i na kraju se sveo na to da ga ona poslednje tri-četiri godine njegovog života nije ni videla.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.