"STRUJA MORA DA POSKUPI"! Mihajlovićeva kaže da bi to trebalo da se desi ŠTO PRE
Zorana Mihajlović, Foto: Printscreen RTS

ENERGETIKA

"STRUJA MORA DA POSKUPI"! Mihajlovićeva kaže da bi to trebalo da se desi ŠTO PRE

Mihajlović je naglasila da jeftine energije odavno nema

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da struja u Srbiji mora da poskupi, ali da se još ne zna kada će to biti, ni koliko će tačno poskupljenje iznositi.

Ona je uoči međunarodne konferencije "Energetika i Balkan: tranzicija ka obnovljivim izvorima i poboljšanje energetskih veza" izjavila da je mišljenje ministarstva koje vodi da bi poskupljenje trebalo da usledi što pre.

Kada je reč o procentu poskupljenja navela je da njega ne određuje Ministarstvo rudarstva i energetike (MRE) već Agencija za energetiku, ali kako je rekla, poskupljenje mora da bude održivo.

1 / 3 Foto: Profimedia

Istakla je i da je neophodno da se struja štedi i da je MRE u tom smislu u poslednje dve godine radilo na projektu energetske efikasnosti upravo da bi se uštedela električna energija.

Mihajlović je naglasila da jeftine energije odavno nema ali da su se stvari u prethodnih godinu i po dana i pogoršale jer je poskupela i nafta i naftni derivati, te gas i ugalj, a potpuno je i matematički i finansijski jasno da mora da poskupi i struja.

- To je neophodno i kako bismo se spremili za sledeću zimu a drugi razlog jeste i što se Elektroprivredom Srbije kao najvažnjijim preduzećem u proteklih šest godina rukovodilo katastrofalno a EPS mora iz ove krize da izađe ne na kolenima već na nogama - naglasila je ministarka.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.