OVO MORAJU DA ZNAJU SVE DOMAĆICE KOJE IMAJU CVEĆE! Isključivo od OVOGA zavisi kakve će vam biti MUŠKATLE (FOTO)
Muškatle, Foto: RINA

PROVERITE

OVO MORAJU DA ZNAJU SVE DOMAĆICE KOJE IMAJU CVEĆE! Isključivo od OVOGA zavisi kakve će vam biti MUŠKATLE (FOTO)


Za sve domaćice koje imaju sunčane terase, ledene muškatle najbolji su izbor i sve do jeseni krasiće dvorišta

Objavljeno:

Za razliku od prethodnih godina, kada je cveće krasilo balkone već u prvim danima aprila, sezona ove godine počela je nešto kasnije. Loši vrmenski uslovi su jedan od razloga, ali i poskupljenje koje nije zaobišlo ni ovu proizvodnju jer su cene cveća znatno više usled poskupenja repro materijala. Ipak, one domaćice koje ga vole i dalje ne odustaju od njega. Najtraženije ovog proleća su surfinije i muškatle koje zahtevaju posebnu negu, i mesto na kom će se naći.

"Pri kupovini cveća moramo znati koliko nam je sunčana terasa na kojoj bi postavili naše biljke. Postoje muškatle koje dosta dobro podnose sunčane pozicije ali isto tako postoje i one koje ne vole da u toku najtoplijeg dela dana budu direkttno izložene na suncu. Takođe, postoji izbor da li želimo da biljke budu u padajućoj formi, ili na izgled žbunaste i to su neke dve najznačajnije podele kod muškatli i cveća. U prvom periodu kada se biljke presade u saksije poželjno je staviti prihranu kojima pospešuju masu ili bujnost biljci. Kada one krenu sa cvetanjem, dodaje se prihrana za porast cveta", kazala je za RINU, Vesna Čvrkić, uzgajivač cveća.

Za sve domaćice koje imaju sunčane terase, ledene muškatle najbolji su izbor i sve do jeseni krasiće dvorišta.

1 / 3 Foto: RINA

Sunčane pozicije vole surfinije, ko ih jednom odabere za svoje dvorište, od njih ne odustaje, jedino na šta se posebno mora obrati pažnja svakako jeste prihrana.

1 / 3 Foto: RINA

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.