OMILJENO CVEĆE SRPKINJA ĆE SVETATI KAO LUDO UZ OVU PRIHRANU: Pravi se od SASTOJKA koji svi IMATE KOD KUĆE!
Foto: Printscreen/youtube/ RTS Beogradska hronika Jutarnji program

sjajno rešenje

OMILJENO CVEĆE SRPKINJA ĆE SVETATI KAO LUDO UZ OVU PRIHRANU: Pravi se od SASTOJKA koji svi IMATE KOD KUĆE!

Ukoliko biljka nema dovoljno joda, razvijaće se usporeno i biti podložnija bolestima

Objavljeno:

Muškatle su jedna od najpopularnijih vrsta cveća na našim prostorima. Toliku popularnost duguju lakom održavanju i jeftinoj ceni, a pre svega raskošnoj lepoti cveta muškatle. Skoro da nema kuće koja ih nema na svojoj terasi.

Muškatle
foto: Printscreen/Youtube/ RTS Beogradska hronika Jutarnji program

Saksije sa muškatlama najlepši su ukras svake bašte ili balkona, tokom leta, a da li ste znali da mogu da cvetaju do kasne jeseni? Evo kako da vam to uspe.

Ukoliko biljka nema dovoljno joda, razvijaće se usporeno i biti podložnija bolestima. Takođe, jod u biljkama reguliše protok vode i razmenu kiseonika i čini ih otpornijim. Kod biljaka koje cvetaju produžava vreme cvetanja, ali ga možete koristiti i kod drugih biljaka, kao i za zalivanje povrća u bašti.

Takođe, od proleća do jeseni muškatle je dobro dva puta mesečno zalivati vodom u kojoj se nalazi prihrana za biljke na bazi fosfora, i to je dobro za podsticanje cvetanja.

Obezbediti muškatlama dovoljno joda veoma je lako – stavite kap farmaceutskog joda u litar vode, a potom sipajte 50 ml te vode s jodom uz unutrašnje ivice svake saksije. Pazite da ne preterate jer možete da oštetite koren i pripazite da ga ne koristite sa proizvodima za biljke u kojima već ima joda jer će doza biti prevelika.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.