SAMO OVA VODA JE NAJBOLJA ZA ZALIVANJE CVEĆA: Dobro zapamtite to, INAČE ĆE PRERANO UVENUTI
Cveće, Foto: Profimedia

savet

SAMO OVA VODA JE NAJBOLJA ZA ZALIVANJE CVEĆA: Dobro zapamtite to, INAČE ĆE PRERANO UVENUTI

Pravilna voda za zalivanje cveća će pomoći pri razvoju vašeg cveća, ali ona sama neće osigurati opstanak vaših biljaka

Objavljeno:

Voda je neophodna za optimalan razvoj cveća. Voda ispunjava rastuće ćelije u sečenom cveću i daje mu snagu. Voda za zalivanje cveća je takođe nosilac svih hranjivih materija potrebnih za prirodni razvoj lista i cveta. Nedostatak vode nepovratno dovodi do nepravilnog razvoja stabljika, lišća i cveća i na kraju do preranog uvenuća biljke. Ali, koja je najbolja voda za zalivanje biljaka?

1 / 8 Foto: Profimedia

Ne postoji standard za vodu za zalivanje cveća. Voda se razlikuje po zemlji, regiji i gradu, pa čak i u različitim delovima grada voda iz slavine može varirati. Različite vrste vode iz slavine razlikuju se po sastavu, kiselosti i organskoj i bakterijskoj kontaminaciji.

Cveće
foto: Profimedia

Međutim, voda iz slavine uopšteno je relativno neutralni rastvor s pH vrednosti između 6 i 8. Stoga je voda iz slavine najbolja voda za zalivanje cveća.

Cveće
foto: Rina

Ali, čak i kada se koristi pravilna voda za zalivanje cveća, i dalje može doći do preranog uvenuća cveća. Potrebno je pripaziti da ne zalivate cveće premalo ili previše. Pravilna voda za zalivanje cveća će pomoći pri razvoju vašeg cveća, ali ona sama neće osigurati opstanak vaših biljaka.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.