DR ŠEKLER: Korona nije ODZVONILA za SVE, već samo za 1 kategoriju stanovništva!
dr Šekler, Foto: Printcsreen

korona u srbiji

DR ŠEKLER: Korona nije ODZVONILA za SVE, već samo za 1 kategoriju stanovništva!

Kina i dalje ima manji broj zaraženih u Srbiji i dodaje da se ništa dramatično nije desilo u Kini i da se radi o omikronu

Objavljeno:

Virusolog Veterinarskog specijalističkog instituta u Kraljevu Milanko Šekler kaže da korona nije odzvonila za sve, već samo za one koji su se vakcinisali.

"Očekivan potez u kontekstu trenutne situacije, ne vidim ništa čudno i mislim da je to ono što je najviše javnost tražila s obzirom na to kako ostale zemlje postupaju", rekao je dr Milanko Šekler.

Milanko Šekler
Milanko Šeklerfoto: Printscreen / RTS

Komentarisao je i porast broja zaraženih u Kini i navodima pojedinih medija da je reč o "novom talasu" kovida 19. Kako je rekao, to nije nikakav nagli porast broja zaraženih, već Kina ima izuzetno rigidnu strategiju za suzbijanje virusa.

"Ne mogu da kažem da se vratila jača nego pre, jednostavno Kina ne menja svoj pristup u ovoj situaciji i oni i dalje imaju nultu toleranciju na ovu bolest. Oni se i dalje ponašaju kao, recimo, mi na početku pandemije", rekao je.

Kako je objasnio, Kina i dalje ima manji broj zaraženih u Srbiji i dodaje da se ništa dramatično nije desilo u Kini i da se radi o omikronu.

1 / 4 Foto: Profimedia

Na pitanje kako bi mogla da izgleda budućnost kada je pandemija u pitanju, odgovorio je da je koroni odzvonilo, ali ne kada je reč o celoj zemlji, već samo kada se radi o vakcinisanim građanima.

"Ne mogu da kažem da je odzvonilo koroni u našoj zemlji, ali mogu da kažem da je odzvonilo koroni za one koji su se vakcinisali. Oni nemaju razloga za brigu. Oni koji se nisu vakcinisali i koji su najpametniji na svetu, ja im čestitam", rekao je Šekler.

(Espreso / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.