VIRUS NE JENJAVA! Objavljen NAJNOVIJI korona presek
Ilustracija, Foto: Profimedia

korona

VIRUS NE JENJAVA! Objavljen NAJNOVIJI korona presek

Posledice se najčešće reprekutuju na karidovaskularni i respiratorni sistem, smanjen kapacitet disanja, fokalni miokarditis, u praksi se ogledaju kroz aritmije, ima i onih koje su opasne po život

Objavljeno:

Na korona virus je u Srbiji testirano 5.267 građana od kojih je 396 novozaražena.

Kako se navodi tri pacijenta su preminula, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije je 21 oboleli.

Podsetimo, dan ranije na korona virus testirano je 3.978 građana. Od njih su 342 bila novozaražena. Preminulo je osam pacijenata, a na respiratorima bilo je njih 25.

Direktorka Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa" Marija Zdravković je rekla da nedeljno u toj ustanovi pregleda oko 3.500 pacijenata neki put i više - 4.000 bilo da se radi o hitnim pacijentima, urgentnim stanjima ili redovno zakazanim pregledima.

Prema njenim rečima, oko 120 njih budu pacijenti koji su upućeni sa suspektnim postkovid stanjem.

Posledice se najčešće reprekutuju na karidovaskularni i respiratorni sistem, smanjen kapacitet disanja, fokalni miokarditis, u praksi se ogledaju kroz aritmije, ima i onih koje su opasne po život.

1 / 6 Foto: Profimedia

"Pacijenti koji imaju težu sliku imaju duži oporavak. Postoje osobe koje u prvom trenutku nisu imale težu kliničku sliku. Kovid se razvukao i dugo je trajao, možda se nisu na vreme javili. Bitno je da se posledice dijagnostikuju i leče", napominje Zdravkovićeva.

Bonus video:

05:00

BRZE VESTI 02.05.2022. 14:55

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.