TUŽENA BAKA JELA KOJOJ SU ODUZELI PENZIJU VRATILA GRADU ČAČKU NOVČANU POMOĆ: Novac građana uplatila OBDANIŠTIMA
Jela Surudžić, Foto: RINA

DUG ĆE OTPLATITI SAMA

TUŽENA BAKA JELA KOJOJ SU ODUZELI PENZIJU VRATILA GRADU ČAČKU NOVČANU POMOĆ: Novac građana uplatila OBDANIŠTIMA

Surudžić je zahvalila gradskim vlastima za novčanu pomoć, ali je nije prihvatila, ističući da će dug otplatiti sama

Objavljeno:

Penzionerka iz Čačka Jelisaveta Surudžić (90) kojoj su sudski izvršitelji oduzeli celu penziju radi namirenja sudskih troškova, vratila je gradskim vlastima novčanu pomoć za otplatu duga, a novac koji su samoinicijativno prikupili gradjani, poklonila je obdaništima.

Sudski troškovi nastali su posle izgubljenog spora Jelisavete Surudžić, nekadašnje direktorke predškolske ustanove u Čačku, s autorom knjige o njenom životu, koji ju je tužio, jer mu, kako je rečeno, nije isplatila ceo honorar.

Grad Čačak je pre devet dana sa 100.000 dinara pomogao Surudžić da otplati dug izvršiteljima, navodeći u saopštenju da "smatra da ona nije zaslužila da se nadje u takvoj situaciji".

1 / 3 Foto: RINA

Surudžić je zahvalila gradskim vlastima za novčanu pomoć, ali je nije prihvatila, ističući da će dug otplatiti sama.

Pošto su lokalni mediji u Čačku objavili da su sudski izvršitelji oduzeli Surudžić celu penziju i svu uštedjevinu iz banke za namirenje sudskih troškova, a to je ugrozilo njenu egzistenciju, gradjani su prikupljali novac za otplatu njenog duga putem Fejsbuk stranice "Dnevna doza prosečnog Čačanina".

Sudrudžić je tražila od administratora Fejsbuk stranice da obustavi prikupljanje novca, a 63.000 dinara koliko je sakupljeno, odlučila je da pokloni obdaništima "Mali kapetan" i "Sunce".

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.