OVO MESTO U SRBIJI JE DVOJNIK ĐAVOLJE VAROŠI! Ovde Srbi leče neplodnost! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

mnogi nisu ni čuli!

OVO MESTO U SRBIJI JE DVOJNIK ĐAVOLJE VAROŠI! Ovde Srbi leče neplodnost! (VIDEO)

Sigurno ste čuli za Đavolju Varoš i njenih 200 zemljanih kupa za koje legende tvrde da su okamenjeni svatovi. A za Vražji kamen? Ne brinite, pravo je vreme da upoznate zapostavljenog dvojnika srpskog kandidata za sedmo svetsko čudo
Objavljeno:

Bogorodičnu crkvu je najverovatnije podigao srpski vlastelin Dejan Marković između 1350. i 1380. godine, i ona se danas nalazi pod zaštitom Republike Srbije kao spomenik kulture od velikog značaja.

Zašto se u crkvi niko ne venčava?

foto: Youtube printscreen

Odgovor leži u još jednoj legendi Pčinjana: U davna vremena zavoleli su se momak i devojka iz Donje Trnice čiji roditelji nisu odobravali vezu. Bez obzira na njihovu ljutnju, dvoje mladih rešilo je da svoju ljubav ozvaniči. Venčanje je obavljeno u crkvi na Vražjem kamenu. Kad su izašli iz crkve mlada i mladoženja uzjahali su, prema običaju, okićene konje. Međutim, njegov konj, uplašen od vike i svirke svatova, pojurio je prema provaliji i survao se. Videvši to, mlada je skočila sa svog konja i bez razmišljanja skočila za njim. Od tada se, u ovoj crkvi više niko nije venčao.

Pored toga da je crkva ukleta, narodom se pročulo i verovanje da boravak u njoj leči neplodnost. Tako se često mogu videti nerotkinje koje u nadi da će dobiti prinovu, posećuju crkvu i mole se.

(Espreso.co.rs / izvor: Serbia.com)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.