OVO MESTO U SRBIJI JE DVOJNIK ĐAVOLJE VAROŠI! Ovde Srbi leče neplodnost! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

mnogi nisu ni čuli!

OVO MESTO U SRBIJI JE DVOJNIK ĐAVOLJE VAROŠI! Ovde Srbi leče neplodnost! (VIDEO)

Sigurno ste čuli za Đavolju Varoš i njenih 200 zemljanih kupa za koje legende tvrde da su okamenjeni svatovi. A za Vražji kamen? Ne brinite, pravo je vreme da upoznate zapostavljenog dvojnika srpskog kandidata za sedmo svetsko čudo
Objavljeno:

O moćnim kupastim stenama na krajnjem jugoistoku Srbije i danas se malo toga zna. Kao nemi svedoci vremena i usamljeni stubovi prirode, već godinama unazad poprilično su neprimećeni ukras Pčinjskog okruga. Ipak, ko god da ovuda prođe, ne može a da ne zastane kada se pred njim prikaže neobičan, veličanstven i pomalo nestvaran prizor.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pitate se, sigurno, kako je ovo čudo nastalo… Najviše podataka o istoriji nesvakidašnjeg fenomena nadomak Vranja, dolazi iz naroda. Vražiji kamen je prekriven velom legendi i mitova koji su pokašali da razjasne njegov čudesan nastanak.

Meštani Gornje Pčinje prepričavaju jednu od njih, po kojoj su đavoli nameravali da preokrenu tok Pčinje da teče prema Bugarskoj, pa su pokušali da spoje obale ove reke.

Ćudljivu reku je bilo teško ukrotiti, a najveći kamen koji su đavoli pronašli ispustili su baš na mestu gde se danas nalazi Vražji kamen. I tako je prema prvoj legendi nastao ovaj prirodni fenomen. Druga, pak, pripoveda o tome da su Pčinjani godinama zidali crkvu.

Međutim, sve što bi oni tokom dana sagradili, đavoli bi noću odnosili i ostavljali na Vražjem kamenu. Navodno su bili ljuti na seljane jer ih nisu poštovali. Kako god, na Vražjem kamenu ostala je jedna magična građevina…

Reč je o prelepoj, maloj svetinji iz srednjeg veka koja ima lekovite moći.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.