MILOJICA ZAVEJAN NA GOLIJI! Usred proleća odsečen od sveta, sneg se neće otopiti do JUNA! (FOTO)
Milojica Veličković, Foto: RINA

varljivo proleće

MILOJICA ZAVEJAN NA GOLIJI! Usred proleća odsečen od sveta, sneg se neće otopiti do JUNA! (FOTO)

"Uslovi života na Goliji izuzetno surovi"

Objavljeno:

Nove snežne padavine nisu zaobišle ni planinu Goliju, jaka mećava traje već satima a tokom noći palo je preko 70 centimetara novog snega. Najteža situacija je u selu Odvraćanica, do kog je put jedva prohodan.

„Ako nastavi da pada ovim intezitetom, bojim se da će napadati i do dva metra. Mi smo ovde stalno zavejani , čitavu zimu. Кod nas nema proleća, ovoliki sneg neće otopiti ni do početka juna", kaže za RINU meštanin Milojica Veličković.

On dodaje da su uslovi života na Goliji izuzetno surovi, a on je jedan od retkih koji je odlučio da ne napusti svoje imanje iako se suočava sa brojnim problemima.

1 / 3 Foto: RINA

"Prva najbliža kuća je 12 kilometara odavde, teško se živi. Putari čiste puteve, ali teren je takav da vrlo brzo ponovo postaje neprohodan. Nikad niste sigurni. Veliki problem predstavlja i električna energija, jer svaki čas nestaje struje", priča Milojica.

Iako je zimsko održavanje puteva završeno, nove padavine opet su alarmirale putare koji su već na terenu i rade na pročišćavanju. Saobraćaj se dovija otežano, a meanizacija je na terenu.

( Espreso / Rina )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.