DVA DANA TRAJALA BORBA SA SNEŽNIM NANOSIMA NA SRPSKOJ PLANINI: Kakav prizor u aprilu (FOTO)
Golija, Foto: RINA

BORBA JE TRAJALA DVA DANA

DVA DANA TRAJALA BORBA SA SNEŽNIM NANOSIMA NA SRPSKOJ PLANINI: Kakav prizor u aprilu (FOTO)

Planina Golija jedna je od najlepših, ali svakako i jedna od najsurovijih srpskih planina

Objavljeno:

Nakon višednevne borbe sa ogromnim nametima koji su formirani nakon novih snežnih padavina u aprilu, put preko Golije ka Novom Pazaru opet je prohodan.

"Iako je zimsko održavanje puteva u skoro svim delovima Srbije završeno, naši putari vodili su danonoćnu borbu sa ogromnim snežnim nanosima. Saobraćajnica je sada prohodna, ali se apeluje na sve vozače da ovim putem ipak ne kreću bez preke potrebe", rekao je za RINU Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Putari uspeli da probiju najrizičniju deonicu u Srbiji
Putari uspeli da probiju najrizičniju deonicu u Srbijifoto: RINA

Koliko je ova deonica rizična i krajnje nepredvidiva najbolje dokazuje i situacija koja se dogodila u nedelju kada je zaglavljeno duboko u snegu ostalo nekoliko automobila.

"Put se nalazi odmah ispod najvišeg vrha Golije, Jankovog kamena, a vetar koji duva sa Peštera za samo nekoliko minuta može da zaveje i tek očišćen i prohodan put. Često se događa da se nesavesni vozači upute ovom deonicom, a onda dolazi do toga da se zaglave i da ih moraju spasavati nadležne ekipe. Sam čin spasavanja može biti veoma rizičan, jer ekipama ponekad treba dosta vremena da stignu do ove tačke ukoliko su mašine udaljene", kaže Arsović.

1 / 5 Foto: RINA

Planina Golija jedna je od najlepših, ali svakako i jedna od najsurovijih srpskih planina na kojoj je sneg pao u svakom mesecu, osim u avgustu.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.