KO ODLUČI DA DOĐE NA PLANINU, NE TREBA DA VIDI GOMILU SMEĆA! Ivo Car okupio komšije, uradili su sjajnu stvar (FOTO)
Planina Rudnik, Foto: RINA / Privatna arhiva

KAPA DOLE!

KO ODLUČI DA DOĐE NA PLANINU, NE TREBA DA VIDI GOMILU SMEĆA! Ivo Car okupio komšije, uradili su sjajnu stvar (FOTO)

On već nekoliko godina organizuje ove ekološke akcije i ponosan je

Objavljeno:

Sve je više mesta u Srbiji na kojima niču divlje deponije, ali su se vredni i ekološki osvešćeni meštani planine u srcu Srbije potrudili da Rudnik ne bude jedno od tih. Okupili su se na inicijativu Ivana Jakovljevića, koji je u čitavoj Srbiji poznat kao Ivo car jer je napravio atrakciju zvanu Srpski Holivud. Udruženim snagama očistili su ključne tačke i prikupili, nažalost, velike količine smeća.

„Očišćene su obe strane puta od Ibarske magistrale ka varošici Rudnik. Cilj nam je bio da svi oni turisti koji dolaze, da odavde ponesu samo lepe utiske i ne ugledaju smeće pored puta. Na moj poziv odazvalo se 16 sugrađana i sakupljeno je 20 velikih vreća smeća koje su prebačene u Gornji Milanovac", izjavio je za RINU Ivan.

1 / 2 Foto: RINA / Privatna arhiva

On već nekoliko godina organizuje ove ekološke akcije i ponosan je, kako kaže, na svoje sugrađane koji se ne libe teškog posla i prikupljanja otpada koji ruži životnu sredinu.

"Glavni motiv mi je da naša planina bude još čistija i lepša. Imamo veliki potencijal koji nam je priroda nesebično pružila i moramo ga čuvati. Na našem primeru mogu učiti i drugi, pa nam se sledeće godine priključiti u još većem broju", kaže Ivan.

Inače, on se već i dokazao kao veliki lokalpatriota jer je od obične livade napravio pravu turističku atrakciju postavivši čuvena slova koja se mogu videt samo u Holivudu. Da bi ga napravio na sebi svojstven, srpski način Ivo Car podigao je čak i kredit.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.