NAKON PISANJA ESPRESA OČIŠĆENA DEPONIJA ISPRED ŠKOLE: Zemunci mogu da odahnu, deca više nisu u opasnosti! (FOTO)
Mesto je bilo leglo zaraza, Foto: Emilija Jovanović, Stefan Kojić

KONAČNO LEPE VESTI

NAKON PISANJA ESPRESA OČIŠĆENA DEPONIJA ISPRED ŠKOLE: Zemunci mogu da odahnu, deca više nisu u opasnosti! (FOTO)

Nije poznato da li je reagovao neko od nadležnih ili su građani samoinicijativno počistili smeće

Objavljeno: 15:04h

Svega nekoliko dana nakon pisanja Espresa o smetlištu u Prvomajskoj ulici u Zemunu, situacija se popravila.

Naime, ispred ulaza u osnovnu školu "Petar Kočić" u Prvomajskoj 79 nalazi se napušteni objekat koji je pretvoren u deponiju, leglo zaraze u kom se đubre taložilo godinama.

Ekipa portala Espreso danas je ponovo obišla sporni objekat koji je konačno očišćen. Nije poznato da li je reagovao neko od nadležnih ili su građani samoinicijativno počistili smeće, sve u svemu, problem je rešen.

Važno je naglasiti da se deponija nalazila ispred osnovne škole, a deca svakodnevno prolazila pored smetlišta. Inače, tamo je bilo nagomilano svega, od stakla, kesa, ostataka hrane, ambalaže...

1 / 10 Foto: Stefan Kojić

Takođe, kako smo mogli da primetimo zadnja vrata škole "Petar Kočić" i ulaz u dvorište su pod katancem, jer napušteni objekat koji se nalazi tik do škole nije ni malo bezbedno mesto za deci, ali ni za odrasle.

Kako smo saznali od izvora, navodno je u toku legalizacija objekta, pa zbog toga još niko ništa nije uradio da bi se isti renovirao i očistio od đubreta.

"Prijavljen je taj problem, godinama je ruglo na tom mestu. Čuli smo da su prijavili i iz škole, čak i neki roditelji iz saveta ali niko ne reaguje. Počeo je da se pojavljuje jedan čovek koji tu spava, ujutru izlazi iz tog smeća, jezivo. Ružno je zbog dece, škola je odmah pored, svakog dana prolaze, a tu je leglo zaraze", ispričala je prolaznica M. V. (42) za Espreso.

1 / 8 Foto: Emilija Jovanović

Ovo nažalost nije usamljen slučaj gde stanovnici jednog naselja bacaju đubre na mestima koja su prometna, stvarajući deponije i smetlišta i tako zagađujući okolinu bez griže savesti.

Podsetimo, deponija ispred ulaza zgrade u Ulici Dr Zore Ilić Obradović broj 8. na Zvezdari danima je smetala stanovnicima ovog naselja. Uprkos tome, niko ništa nije preduzimao početkom septembra, a da li je slika tamo i dalje ista to ne znamo.

Zore Ilić Obradović, Dr Zore ilić Obradović, Smeće, Smeće kraj puta
foto: Aleksandra Čolić

Ni stanovnici Podujevske ulice na Zvezdari ništa lepše i zdravije ne žive. Već godinama užasnuti su prizorom iz jednog dvorišta u kom nema čega nema. Sporno dvorište je pretvoreno u divlju deponiju, u njemu trenutno niko ne stanuje sem pacova koji predstavljaju ozbiljan problem komšijama.

Kako ekipa Espresa saznaje od komšije koji je želeo da ostane anoniman, kuća i dvorište pripadali su starijem čoveku koji ima oko 80 godina i koji je sam od sopstvenog dvorišta napravio deponiju.

Deponija
foto: Marko Nikolić

Prošle goidine smo isto zatekli i na Autokomandi, najprometnijem mestu u Beogradu. Naime, radi se o čak dve divlje deponije koje se nalaze jedna pored druge i koje su samo rasle.

Autokomanda, Deponija, Otpad
foto: Marko Nikolić

Bonus video:

00:03

Žena sa detetom prelazi ulicu van pešačkog prelaza

(Espreso/ Dijana Spasov)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.