Bez ovih stvari nekad nismo mogli da zamislimo Novu godinu! A sad ih se ni ne sećamo... (GIF) (FOTO)
Foto: Shutterstock

ubiće nas nostalgija!

Bez ovih stvari nekad nismo mogli da zamislimo Novu godinu! A sad ih se ni ne sećamo... (GIF) (FOTO)

Alkoholisanje do zore, prejedanje do smrti i trošenje "poslednjeg dinara ", neke stvari se nikad neće promeniti. Ipak o sitnicama koje su nam život značile, sadašnje generacije mogu samo da sanjaju...
Objavljeno:

4. Izostanak dnevnika u 7:30h

foto: Printscreen / facebook / Strahinja Paravina

Da, da, to je bio jedini dan bez Dnevnika! Umesto RTS-ove info doze gledali smo "Top listu nadrealista".

Kada se samo setimo onih lepih vremena kada nam vođe i pastiri nisu iskakali redovno u Dnevniku u udarnom terminu. Tada, nije bilo prekidanja novogodišnjeg programa, muzike ili filma, kako bi nas obavestili ko je kome čestitao praznik.

Sada, Dnevnik je neizostavan, i možete samo da isključite TV ukoliko ne želite da vas javni servis "apdejtuje" o raznim glupostima.

5. Praznični duh

foto: Thinkstock

Nekada se 31.decembar proslavljao uz osećaj zajedništva i pripadnosti. Danas, nema ni zajedništva, ni osećaja da pripadate nečemu. Zaokupljeni smo svakodnevnim brigama, razmišljanjima i sopstvenom besparicom.

Sve nam je postalo računica, ali ko da nas krivi? Kada "uđemo" u decembar nema radosti i porodične topline, već brige kad nam stignu računi za grejanje, brige zbog ćelavih guma i brige zbog prazničnog ručka.

Ipak, nije nas napustila nada i sposobnost da se radujemo i željno iščekujemo iskrene osmehe i zagrljaje kada otkuca ponoć.

Jelke su okićene, a šampanjci su spremni da glasnim "POP!" oglase našu radost. I zapamtite, nije bitno gde ćete proslaviti Novu godinu, bitno je da zadržite osmeh na licu i da se okružite ljudima koje volite. Ljudima koji su spremni da podele sa vama radosti i tuge, dobro i zlo.

Nije bitno ni kako ste obučeni. Bitno je da vam je toplo oko srca!

(J. J)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.