10 STVARI KOJE MOŽDA NISTE PROBALI NA ZLATIBORU: Neverovatna količina adrenalina vas čeka na srpskoj planini (FOTO)
Žičara na Zlatiboru, Foto: RINA

ZA LJUBITELJE AKTIVNOG ODMORA

10 STVARI KOJE MOŽDA NISTE PROBALI NA ZLATIBORU: Neverovatna količina adrenalina vas čeka na srpskoj planini (FOTO)

Zlatibor osim svoje raskošne prirpde, nudi i mnogobrojne aktivnosti u kojima mogu da živaju i odrasli, a i deca

Objavljeno:

Adrenalinske aktivnosti, moderni gastro barovi, nezaboravan noćni provod, mogućnosti za aktivan odmor, ali i opuštanje u spa centrima, prelepa priroda nadomak urbanog jezgra - samo su neki od razloga zašto je Zlatibor destinacija koju vole mladi. Ovo su neki od predloga za odmor za mlade na Zlatiboru.

Vozite se kvadovima

Vožnja kvadovima će vam omogućiti da vidite i manje poznate delove najposećenije srpske planine. Mnogobrojne su maršute kojima se može upustiti u adrenalinsku avanturu na četiri točka: vožnja ka Torniku, Zlatiborskim jezerima, Semegnjevu, Čigoti i Spomeniku na Šumatnom brdu.

Oprobajte se u paraglajdingu

Iskusni paraglajderi kažu da je Zlatibor idealan za ovaj sport. Vrhovi Čigota i Tornik su omiljena uzletišta paraglajdera. Zbog odličnih uslova za paraglajding, Zlatibor se preporučuje i onima koji tek uče da lete, a takvih je, poslednjih godina, sve više. Oni koji bi samo da provere kakav je osećaj posmatrati Zlatibor iz ptičje perspektive, mogu se oprobati u tandem letu sa instruktorom, za šta nije potrebna prethodna obuka.

Doživite Zip Lajn i Avantura park

Najduži zip lajn u Srbiji nalazi se u Ljubišu, selu izvanredne lepote. Dužina je 550 metara, maksimalna visina je 130 metara, a spust traje 50-60 sekundi. Druga mesta na kojima možete pronaći zip lajn su Tornik, Avantura park u centru Zlatibora, kao i Dino Park.

Iznajmite električni automobil i obiđite Stopića pećinu

Zlatibor je moguće obići i električnim automobilom, zahvaljujući projektu „Pokreni zelenu turu“. Automobili se mogu iznajmiti za ture koje podrazumevaju obilazak Sirogojna, Stopića pećine, vodopada u Gostilju, Ljubiša, El Paso tematskog parka ili Mokre Gore i Drvengrada. A možete i sami napraviti svoju turu i krstariti „zlatnom“ planinom na „zeleni“ način. Vozila se iznajmljuju u zgradi Turističke organizacije Zlatibor, a moguće ih je preuzeti kako na info-centru, tako i u hotelu Buket.

1 / 4 Foto: RINA

Šetajte se zahtevnijim stazama

Zlatibor je poznat po pitomim pejzažima i blagim padinama, ali ne dajte da vas to prevari. Ima Zlatibor šta da ponudi i gostima željnim ozbiljnijeg planinarskog izazova. Staze na Torniku ili u Semegnjevu pravi su izbor, a najbolje je da šetate sa iskusnim vodičima.

Slikajte se pored jezera

Jezero u centru Zlatibora postalo je nezaobilazno mesto ako želite atraktivnu fotografiju za Instagram i društvene mreže. Prelepa zelena boja jezera, borovi u pozadini, bočne prskalice idealna su pozadina za savršenu fotografiju. Zato, izaberite svoje mesto i uhvatite trenutak.

Posetite moderne gastro barove

Osim kafana koje nude tradicionalna srpska jela, na Zlatiboru ćete uživati i u modernim gastro barovima. Gastronomska ponuda, moderan enterijer, gostoprimstvo i vrhunski specijaliteti oduševiće i najprobirljivije goste.

Opustite se u spa centru

Gotovo da nema hotela koji ne nudi svoj spa program. Masaža, bazeni sa slanom vodom, parna kupatila, tepidarijumi, finska sauna - mogućnosti za relaksaciju je bezbroj. Nakon opuštanja u prijatnom ambijentu, spremni ste za nove aktivnosti.

Pronađite svoj omiljeni zimski sport

Zlatibor je planina na kojoj su mnogi napravili svoje prve skijaške korake, ma koliko godina imali. I zato, ako do sada niste stali na skije, Zlatibor je pravo mesto za to. I dok je nekima skijanje omiljena zimska aktivnost, drugi uživaju u sankanju, klizanju, šetnji.

Uživajte u vožnji panoramskim točkom

Pogled na Zlatibor iz ptičje perspektive moguć je zahvaljujući novoj atrakciji, panoramskom točku. Vožnja traje oko pet minuta, a najviša tačka je na 35 metara. Točak koji ima 24 kabine postavljen je kod ulaza u turistički centar Zlatibora. Tokom večernjih sati je prava atrakcija jer se vide raskošni svetlosni efekti.

( Espreso / Rina )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.